Foto: F64

Kamēr sabiedrība nesagaidīs tiesas spriedumu Zolitūdes traģēdijas lietā, tikmēr tās bažas par procesa izmeklēšanu nebūs izkliedēta un tā būs gaidošā stāvoklī, intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" ceturtdien sacīja Saeimas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS).

"Sabiedrība gaida ātru risinājumu, taču es esmu pozīcijā, ka rūpīgi sagatavota apsūdzība, savākti pierādījumi un no tā izrietošais tiesas spriedums ir daudz labāk nekā iespēja pēc tam personām izvairīties no atbildības. Es paļaujos uz mūsu izmeklētājiem," atzina parlamenta deputāts.

Savukārt saistībā ar valsts drošības jomu Brigmanis norādīja, ka viņa partijas biedrs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) rūpīgi seko līdz drošības procesiem un aizsardzības stratēģijai. "Tas ir ārkārtīgi svarīgi. Pasaule mainās un mums jāmainās līdz, un jāuzlabo sava drošība," sacīja Brigmanis.

Parlamenta deputāts intervijā pauda pārliecību, ka Latvijas drošībsargājošās iestādes dara visu, lai valsts netiktu apdraudēta. Vienlaikus viņš norādīja, ka iedzīvotājiem jābūt saliedētiem arī valsts iekšienē, lai neradītu ieganstus teroraktiem, kā arī atzina, ka nav iespējams pilnībā izslēgt iespēju "par dažādu ekstrēmistu izpausmēm".

"Es esmu pārliecināts par mūsu drošības iestāžu spēju asi reaģēt un veikt preventīvas darbības," rezumēja politiķis.

Kā ziņots, kopumā patlaban trīs fiziskās personas atzītas par aizdomās turētajām un pret divām juridiskajām personām nolemts sākt piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesu.

Policija piemērojusi aizdomās turētā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Sergetam, veikala projekta būvekspertīzes veicējam Andrim Gulbim un arhitektam Andrim Kalinkam, kurš ir Zolitūdē sabrukušā lielveikala projekta autors.

Sergetam un Gulbim tiesa vakar piemēroja apcietinājumu, savukārt Kalinkam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Mantas arests uzlikts arī arhitektu birojam SIA "Kubs", apstiprināja "Kuba" pārstāvis zvērināts advokāts Jānis Junkers. Viņš apstiprināja, ka "uzņēmuma sakarā ir aresta lēmums".

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem atzina, ka abiem uzņēmumiem arests piemērots visai mantai, kas viņu rīcībā ir uz šodienu. Arestētās mantas apjomu Grišinam nebija tiesību izpaust.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!