Foto: LETA

Pirms nākamajās Saeimas vēlēšanām, kurās Zaļā partiju un Latvijas Zemnieku savienība plāno startēt kopīgi kā Zaļo un Zemnieku savienība, ZZS nebūvēs nekādas "sarkanās līnijas", jo "tās nesušas tikai postu", intervijā Latvijas Radio paudis pašlaik opozīcijā esošās ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš atzina, ka Zaļās partijas un Zemnieku savienības atsevišķais starts pašvaldību vēlēšanās Rīgā bija kļūda, jo abas partijas nepārvarēja 5% barjeru un neiekļuva domē. Tai pat laikā atsevišķa dalība vēlēšanās ļāva "zemnieku" līderim Armandam Krauzem iepazīstināt ar sevi sabiedrību, parādīt sevi, un tas ir ieguvums, uzskata Brigmanis.

Viņš stāstīja, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās ZZS atkal startēs kopā, un pirmdien par to pieņems oficiālo lēmumu, lai atgādinātu par to sabiedrībai. Tāpat ZZS sāks spriest par iespējamiem premjera amata kandidātiem, jo iepriekšējais ZZS nemainīgais premjera amata kandidāts, Ventspils mērs Aivars Lembergs šoreiz nolēmis atteikties no šī goda.

Brigmanis stāstīja, ka iespējamie premjera amata kandidāti varētu būt bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bijušais labklājības un satiksmes ministrs Uldis Augulis, bet nākotnē par ZZS premjera amata kandidātu varētu kļūt arī Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze. Tāpat "zaļā partija" par premjera amata kandidātu varētu virzīt bijušo vides ministru Raimondu Vējoni, pieļāva Brigmanis.

Pēc Brigmaņa teiktā, visi šie kandidāti pašlaik ir "uz vienas starta līnijas", turpmāk būs sabiedrības aptaujas un partijas apspriedes, kā arī pašu cilvēku vēlmes būs izšķirošas, lai izvēlētos vienu līderi.

Savukārt, spriežot par sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem nākamajā Saeimā, Brigmanis uzsvēris, ka ZZS nebūvēs nekādas "sarkanās līnijas", jo tās "nesušas tikai postu".

Iepriekš, pirms šīs Saeimas vēlēšanām Reformu partija strikti atteikusies sadarboties ar Zaļo un Zemnieku savienību, jo tā ir "oligarhu partija" un tās līderis, pēc RP dibinātāja Valda Zatlera vārdiem, ir viens no trīs Latvijas oligarhiem - Lembergs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Lembergs "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" piektdien paziņojis, ka pēc nule kā aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām vairs nav uzskatāms par ZZS premjera amata kandidātu.

Viņš šādu lēmumu esot pieņēmis jau iepriekš, taču nav vēlējies par to paziņot pirms pašvaldību vēlēšanām, jo gribējis noskaidrot, cik lielu atbalstu bauda viņa vadītā reģionālā partija "Latvijai un Ventspilij". Tiesa gan, Lembergs neizslēdz iespēju kandidēt Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tas gan notikšot tikai , ja viņam "liegs iespēju strādāt pašvaldībā par deputātu".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!