Foto: F64

Partijas "Vienotība" Ministru prezidenta kandidāta meklējumi līdzinās "Aklajām vistiņām" un šī situācija, kad nav skaidrības, vai un kura no līdz šim publiski minētajām partijas kandidatūrām varētu kļūt par reālu pretendentu, kopumā vērtējama kā dziļi nožēlojama, pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Politiķim ir žēl, ka šajā spēlē, kad ik pa laikam izskan, ka kāds "Vienotības" iespējamais kandidāts ir vai nav gatavs pretendēt uz šo posteni, nākas iesaistīties arī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim. Nav pamata tagad komentēt izskanējušos iespējamos šīs partijas premjera amata kandidātus, ja pēc kāda laika uzzinām, ka attiecīgā persona tomēr nav gatava pretendēt uz valdības vadītāja amatu, piebilda Brigmanis.

Līdz ar to viņš arī nekomentē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (V) iespējamo kandidatūru premjerministra amatam, jo, ņemot vērā, ka līdz šim publiski minēti jau vairāki iespējamie "Vienotības" pretendenti, Brigmanim neesot īstas ticības, ka Šadurskis tiešām varētu būt galīgais pretendents. Brigmanis būtu gatavs komentēt Šadurska kandidatūru, ja Valsts prezidents nolemtu šo politiķi nominēt premjera amatam.

ZZS frakcijas vadītājs arī norādīja, ka minētā situācija ar "Vienotības" kandidāta meklējumiem vēl vairāk veicina Saeimas, valdības un partiju reitinga kritumu.

Jau vēstīts, ka 6.janvāra vakarā Brigmanis norādīja - ja Vējonis nominētu Šadurski, tad politiskais spēks gatavs ar viņu runāt, bet priekšlaicīgus atbalsta solījumu nedos.

Šadurskis apgalvo, ka nav uzrunāts kandidēt uz premjera amatu. Viņš sacīja, ka Vējonis nav uzrunājis viņu kā potenciālo kandidātu un par šādu iespēju ar viņu neesot runāts. Arī uz tikšanos pie prezidenta viņš neesot aicināts. Taujāts, vai šāda iespēja apspriesta ar partijas biedriem, politiķis pauda, ka ar kolēģiem tiek apspriesti ļoti daudz un dažādi jautājumi.

Vaicāts, vai būtu gatavs uzņemties šos pienākumus, Šadurskis atbildēja, ka izvērtēs šo jautājumu, ja šāds piedāvājums būs.

Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs (V), kurš vakar ticies ar Valsts prezidentu saistībā ar jaunās valdības izveidi, joprojām komentārus nesniedz un uz zvaniem neatbild. Tomēr ziņots, ka, pēc neoficiālas informācijas, Reirs arī pēc sarunas ar Valsts prezidentu neesot mainījis savu viedokli un nepiekrīt kandidēt uz premjera amatu, līdz ar to premjera pienākumus varētu uzticēt Šadurskim.

Visticamāk, Valsts prezidents lēmumu par premjera amata kandidātu varētu pieņemt jau tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!