Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir pret Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Veselības ministrijas (VM) nodošanu "Vienotībai", pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka par to jālemj pašai NA un pauda cerību, kā šādi "Vienotības" piedāvājumi nav "piedāvājumi piedāvājuma pēc". Brigmanis arī norādīja, ka katru dienu sarunās ar "Vienotību" par iespējamo ministriju sadalījumu parādās kaut kas jauns un šāds partijas piedāvājums zināmā mērā bijis pārsteigums.

Viņš arī norādīja, ka esošajam veselības ministram Guntim Belēvičam ir pausts arī nozares atbalsts un nav redzams iemesls, kāpēc viņu vajadzētu mainīt.

Gadījumā, ja NA nebūs ar mieru atdot ministrijas, tad ZZS atbalstīs NA nostāju. Ceturtdien arī paredzēta partiju trīspusējā tikšanās, kurā šis jautājums tiks skatīts.

Jau vēstīts, ka "Vienotība" pirmdien tikšanās laikā ar Kučinski lūgusi tai uzticēt Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību, atklāja partijas Saeimas frakcijas un valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Šobrīd VM vada ZZS ministrs Guntis Belēvičs, savukārt VARAM - Nacionālās apvienības pārstāvis Kaspars Gerhards.

"Vienotība" Kučinskim apliecinājusi, ka vēlas strādāt viņa valdībā un vēlas izveidot ilgtspējīgu Ministru kabinetu.

"Līdz ar to sagaidījām arī premjera amata kandidāta kompromisus. Tā kā premjera amata kandidāts kompromisus nepiedāvāja, tad "Vienotība" pirms tam frakcijas sēdē bija vienojusies par to, ka varētu pati piedāvāt kompromisu," atklāja Āboltiņa.

Politiķe pauda, ka no publiskajā telpā bijis pietiekami daudz un skaidri argumentēts par to, ka "Vienotības" iepriekš paustā vēlme mainīt ministriju sadalījumu, "Vienotībai" iedalot Satiksmes ministriju (SM) un Tieslietu ministriju (TM), netiks īstenota.

""Vienotības" piedāvājums bija lūgt uzticēt atbildību pār Veselības ministriju, (..) un otrs kompromiss no mūsu bija mainīt Ekonomikas ministriju ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju," sacīja Āboltiņa.

Bez VM un VARAM "Vienotība" savā pārraudzībā vēlas arī Ārlietu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, kā arī Labklājības ministriju. Kopumā partija nākamajā valdībā vēlas sešas ministrijas.

"Vienotība" par savām "sarkanajām līnijām" bija nosaukusi SM un TM. Tomēr SM vēlas pārraudzīt ZZS, savukārt TM - Nacionālā apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!