Pēc lidkompānijas “British Airways” (BA) un Latvijas institūta tikšanās, lai meklētu risinājumu situācijai, kas bija izveidojusies sakarā ar žurnāla “High Life” aplamo publikāciju par Brīvības pieminekli, britu kompānija apņēmusies publicēt pozitīvu rakstu par Latviju kādā no nākošajiem žurnāla numuriem, kā arī organizēt Lielbritānijas vadošo masu informācijas līdzekļu pārstāvju vizīti uz Latviju.
Latvijas institūta vadītājs Ojārs Kalniņš atbalstīja šo priekšlikumu un izteica gatavību piedalīties brauciena sagatavošanā. Sarunas gaitā tika minēti tādi plaši pazīstami izdevumi kā “The Independent”, “Guardian”, “BBC” u.c.

Puses vienojās, ka BA sniegs finansiālu atbalstu, un Latvijas institūts, sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Lielbritānijā un Lielbritānijas vēstniecību Latvijā, sastādīs žurnālistu brauciena programmu un organizēs tikšanās. Sarunu dalībnieki bija vienisprātis, ka vizītes mērķis būs piedāvāt pēc iespējas plašāku un daudzpusīgāku informāciju par norisēm mūsu valsts politikā, ekonomikā un kultūrā, kā arī iespējām tūrisma jomā.

BA pārstāvis Baltijas valstīs Toms Andersons norādīja: “BA lido uz 260 galapunktiem visā pasaulē, un lidojumi uz Latviju veido pavisam nelielu daļu no aviosabiedrības pārvadājumiem. Šis notikums ir mūsu “laime nelaimē”, jo citos apstākļos būtu grūti iedomāties, ka aviosabiedrība atbalstīs tik vērienīgu Latvijas tēla veidošanas kampaņu Lielbritānijā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!