Raidorganizācijas "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" padome izvērtēs Latvijas premjera Andra Bērziņa piedāvājumu par raidīšanas centra pārcelšanu no Prāgas uz Rīgu. Raidorganizācija nosūtījusi vēstuli premjeram, kurā arī izsaka pateicību par izteikto piedāvājumu pārcelties uz Rīgu, ar vēstules saturu iepazīstināja valdības Komunikāciju departamentā.
Pašreiz notiekot raidorganizācijas sarunas ar Čehijas valdību par iespējām pārcelt tās pārraidīšanas centru uz citu ēku Prāgā, bet Čehijas valdībai neesot līdzekļu šai pārcelšanai. Lai risinātu šo jautājumu, jūlija vidū Prāgā ieradīšoties raidorganizācijas padomes pārstāvji, teikts vēstulē. Radio "Brīvā Eiropa" katru dienu nodrošina ziņas un starptautiski svarīgu notikumu analīzi 26 valstīm 34 valodās.

Jāatgādina, ka premjers maija vidū piedāvāja organizācijai pārcelties uz Rīgu, pēc tam kad ar šādu priekšlikumu nāca klajā bijušais RBE darbinieks, tagad Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Uldis Grava. Premjers šādu priekšlikumu uzskata par ieguvumu Latvijas prestižam un ekonomikai, kā arī pilnībā "neapdzīvotajai" LTV daudzstāvu ēkai Zaķusalā.

Jautājums par RBE pārcelšanos no ēkas Prāgas centrā aktualizējies pēc 11.septembra terora aktiem ASV, jo Čehijas valdība paziņojusi, ka nav pārliecināta par spēju garantēt radio drošību.

RBE/RB ir starptautiska raidstacija, ko dibinājis ASV Kongress un kas raida austrumu un dienvidaustrumu Eiropā, Kaukāzā, Centrālāzijā un vidējos austrumos. Radio auditorija ir 35 miljoni klausītāju. Radio ik dienas piedāvā ziņu, analītiskos un citus raidījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!