Tuvākajās dienās laika apstākļus virs Latvijas teritorijas noteiks zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti. Ar to saistīta mākoņu zona nesīs lietu, atsevišķos rajonos pērkona negaisu ar brāzmainu vēju, liecina Latvija Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas informācija.

Naktī uz sestdienu aizejošās atmosfēras frontes ietekmē vēl nedaudz īslaicīgi līs galvenokārt Kurzemē. Pārējā teritorijā būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mainīga virziena vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13 un +18 grādiem.

Sestdien dienā Latvija atradīsies zema spiediena ieplakas ietekmē, līdz ar to vietām atsevišķas nokrišņu zonas atnesīs nelielu īslaicīgu lietu. Dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs mainīga virziena vējš, kas pērkona laikā būs brāzmains. Dienas laikā gaiss iesils līdz +20 un +25 grādiem.

Arī naktī uz svētdienu centrālajos un dienvidaustrumu rajonos iespējams lietus, bet svētdien dienā lietus gaidāms gandrīz visā valsts teritorijā, iespējami arī pērkona negaisi. Gaiss iesils līdz +21 grādiem rietumu rajonos un līdz +24 dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!