Foto: DELFI
Brīvdienas šonedēļ būs saltas un sniegotas, termometra stabiņam Vidzemē naktīs nokrītoties līdz pat -13 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Naktī uz sestdienu vietām nedaudz īslaicīgi snigs. Pūtīs mainīga virziena vējš un gaisa temperatūra būs no -4 līdz -9 grādiem, Vidzemē no -9 līdz -13 grādiem.

Sestdien dienā saule mīsies ar mākoņiem, dažviet nedaudz snigs. Pūšot mainīga virziena vējam, gaisa temperatūra būs no -2 līdz -6 grādiem, Vidzemē - no -6 līdz -9 grādiem. Sestdien vakarā kļūs vēl vēsāk un termometra stabiņš nokritīsies līdz -6 un pat -13 grādiem.

Arī svētdiena būs salta – gaisa temperatūra svārstīsies no -4 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -10 grādiem Vidzemē. Piekrastes rajonos gaidāmi nokrišņi, visticamāk, sniegs.

Kopumā novembra nogalē laika apstākļus Latvijā noteiks mazkustīga, plaša ciklona ziemeļu mala. Valdošie būs mēreni ziemeļaustrumu, austrumu vēji, taču pirmdien un naktī uz otrdienu vējš vietām brāzmās sasniegs ātrumu 15-18 metri sekundē. Dažviet gaidāms neliels sniegs.

No ziemeļaustrumiem Latvijā turpinās ieplūst auksta gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pakāpeniski pazemināsies par 4 līdz 7 grādiem.

Savukārt decembra pirmā diena aizritēs pārsvarā bez nokrišņiem un saglabāsies sals, bet turpmākajās dienās no dienvidiem Latviju atkal pārklās nokrišņu zona, kas no jauna nesīs sniegu - tas būs gaidāms visā Latvijas teritorijā, vietām arī putinās, jo pūtīs stiprs un brāzmains austrumu puses vējš.

Līdz ar to gaisa temperatūra nākamās nedēļas izskaņā nedaudz paaugstināsies un sals mazināsies: piektdien dienā, kad vējš iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem, maksimālā temperatūra jau būs vien -3 līdz - 8 grādi, bet Kurzemē pat vietām sasniegs 0 līdz -2 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!