Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien pulksten 6.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Baldoni, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā dega starpstāvu pārsegums 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Līdztekus no ēkas tika evakuēti trīs cilvēki. Pulksten 11.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien puksten 20.47 VUGD saņēma izsaukumu par to, ka kādā daudzdzīvokļu ēkā Rīgā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no viena ēkas dzīvokļa logiem nāk liesmas un deg dzīvoklis.

Ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas evakuēja septiņus cilvēkus, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem.

Pulksten 23.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 40 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektriskā virtene, grils, sadzīves mantas, boilera sildelements, elektrības sadales skapis, sodrēji ēkas dūmvadā, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs vieglās automašīnas, divas pirtis, divi malkas šķūņi, trīs dzīvojamās mājas.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 70 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem un 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!