Foto: DELFI

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos Latvijā cietuši astoņi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien pulksten 15.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novadu, kur dzīvojamā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecu kvadrātmetru platībā deg malka un sadzīves priekšmeti un izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās astoņi cilvēki, kā arī aculiecinieki izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 17.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.17 tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Skultes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēka deg pilnā platībā un pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas bija evakuējies cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba kaķi. Pulksten 21.10 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā ēka dega 100 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 20.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu ēku Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu 100 kvadrātmetru platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, tika atrasts bojāgājis cilvēks. Pusnaktī ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien pulksten 11.08 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas bēniņi un sadzīves mantas otrā stāva dzīvoklī 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 14.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 11.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Nīcas novadu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, bija noticis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva katlu telpā bija eksplodējusi destilācijas iekārta, kā rezultātā aizdegušās sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. Aizdegšanās tika likvidēta pirms VUGD ierašanās, bet bija cietuši divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem.

Pulksten 13.41 tika saņemts izsaukums uz kādu neapsaimniekotu ēku Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no divstāvu neapsaimniekotas ēkas nāk dūmi un tās pirmajā stāvā deg sienas un sadzīves mantas 5 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 15.31.

Pulksten 21.40 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur vienā no dzīvokļiem bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties konstatēts, ka no sveces bija aizdegusies eglīte, kuru dzīvokļa īpašnieks saviem spēkiem bija nodzēsis un iznesis uz balkona. Dzēšot ugunsgrēku, cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. VUGD aicina iedzīvotājus neatstāt bez uzraudzības aizdegtas sveces!

Pulksten 23.10 tika saņemts izsaukums uz divstāvu dzīvojamo māju Jēkabpilī, kur bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. Izmantojot kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 00.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī pulksten 1.47 VUGD saņēma izsaukumu par to, ka no vienstāva ēkas Rīgā redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg pilnā platībā ar atklātu liesmu un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo ēku. Pirms VUDG ierašanās no degošās ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 5.44 un tajā 120 kvadrātmetru platībā deg vienstāva ēka, 30 kvadrātmetru platībā saimniecības ēka un 20 kvadrātmetru platībā – kokmateriāli.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi un tehnika, elektrības sadales skapis, sadzīves mantas, sodrēji septiņu ēku dūmvados, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, saimniecības ēkas jumts un sadzīves priekšmeti, dārza māja un neapsaimniekota ēka.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji svētdien Ķekavas novadā no ledus nocēla stirnu, kura saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā un palaida to mežā, bet Rīgā svētdien no koka nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 65 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēkiem un 20 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!