Foto: DELFI
Koalīcijas partneri pozitīvi vērtē ierosinājumu, kas paredz 8.jūlija darba dienu pēc XV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku noslēguma koncerta pārcelt uz citu dienu, tomēr "Vienotības" frakcija vēl diskutēs par koalīcijai piedāvāto likumprojektu.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šodien koalīcijas partneriem prezentētais likumprojekts paredz 8.jūlija darba dienu pārcelt uz sestdienu, 23.novembri. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes gan norādīja, ka datums, uz kuru pārcelt šo darba dienu, vēl ir diskutējams jautājums. Tiek meklēts datums, kas radītu pēc iespējas mazāk sarežģījumu, un vasarā šādu dienu atrast esot grūtāk.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) norādīja, ka diskusija par šo jautājumu bija pietiekami pozitīva, bet, ņemot vērā, ka likumprojekta teksts tika prezentēts tikai šodien, "Vienotības" frakcijā par jautājumu vēl ir jādiskutē.

Premjers gan piebilda, ka "procedurālu aspektu dēļ" šis jautājums jau ir jāvirza uz priekšu atbildīgajā komisijā, kas arī tiks darīts. Savukārt, ja būs nepieciešamas korekcijas, tad par to vēl tiks diskutēts.
Dzintars arī norādīja, ka koalīcijas partneri pauda konceptuālu atbalstu šai iecerei par darba dienas pārcelšanu. Arī Reformu partijas (RP) frakcijas vadītājs Edmunds Demiters apliecināja, ka RP konceptuāli atbalsta šo ieceri.

XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV Deju svētki Rīgā notiks no šā gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku izskaņā svētdien, 7.jūlijā, notiks galvenais svētku pasākums - svētku noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, kas noslēgsies ar plašu svētku dalībnieku un skatītāju sadziedāšanos. Sadziedāšanās pasākums ilgst līdz nākamās dienas - 8.jūlija - rītam.

Sadziedāšanās tradīcija iedibināta pēc svētku apmeklētāju un svētku dalībnieku ierosinājuma. Svētku dalībnieki ir no visas Latvijas - no 117 pašvaldībām -, un zināmai daļai dalībnieku, sevišķi no Latgales un Kurzemes reģioniem, atgriežoties mājup, ceļā ir jāpavada vairākas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!