Turpinot Rīgas stādījumu atjaunošanas programmu, otrdien Brīvības bulvārī posmā no Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai tika iestādītas 12 jaunas Holandes liepiņas.
Trešdien kociņu stādīšanas darbi turpināsies un Rīgas centrā pie pareizticīgo katedrāles tiks iedēstītas vēl 15 liepiņas, tā Rīgas centru padarot bagatāku ar 27 jauniem kociņiem, pastāstīja Rīgas galvenais dārznieks Juris Liepa.

Savukārt nākamā vieta pilsētas centrā, kur Rīgas dome vecos, nokaltušos kokus aizstās ar jauniem, ir Raiņa bulvāris, kur 25. un 26.aprīlī paredzēts iestādīt vēl 26 liepas.

Koku stādīšanā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš un pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs, kā arī Vides departamenta pārstāvji.

Bērziņš žurnālistiem pauda gandarījumu, ka Rīgā sākusies jaunu koku stādīšana. "Veco stādījumu nomaiņa ir filozofija, ko jāpiekopj," teica mērs. Viņš arī aicināja ikvienu rīdzinieku sakopt savu teritoriju un iestādīt jaunu kociņu.

Vecos, slimos un nokaltušos kokus nozāģē, celmus izfrēzē, melnzemi nomaina un drenāžu izveido pašvaldības uzņēmums "Jūrmalas meži". Viena koka nomaiņa izmaksā apmēram 111 latu.

BNS jau ziņoja, ka pirmo reiz Rīgā pēc Otrā pasaules kara jauni koki tika stādīti 11.aprīlī. Koku stādīšana notiek Spodrības mēneša ietvaros, īstenojot Rīgas koku stādījumu atjaunošanas programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!