Foto: DELFI Aculiecinieks

Pasākuma "Brīvības ielas nakts brauciens" laikā no 29. septembra pulksten 22 līdz 30. septembra pulksten 1 tiks slēgta transporta kustība Brīvības ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Pērnavas ielai, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos būs izmaiņas, kā arī tiks organizēto papildus reisi.

Papildu reisi pasākuma naktī līdz pulksten 2 no pilsētas centra tiks organizēti sekojošos maršrutos:

  • 3., 9., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (brauc pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusa maršrutā;

  • 1., 5., 7., 10. tramvaja maršrutā;

  • 9., 14., 15.,17., 18., 22., un 27. trolejbusa maršrutā.

Autobusi

1. maršruta autobusi – kursēs no Abrenes ielas pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu uz Berģuciemu. No Berģuciema autobusi kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu uz Abrenes ielu.

3. maršruta autobusi – kursēs no Daugavgrīvas pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu uz Pļavniekiem. No Pļavniekiem autobusi kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu uz Daugavgrīvu.

6. maršruta autobusi – kursēs no Abrenes ielas pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu uz Dreiliņiem. No Dreiliņiem autobusi kursēs pa maršrutu līdz Pērnavas ielai, tālāk pa Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu uz Abrenes ielu.

9. maršruta autobusi – kursēs no Abrenes ielas pa maršrutu līdz Satekles ielai, tālāk pa Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Senču ielu, Miera ielu un tālāk pa maršrutu uz Mežaparku. No Mežaparka autobusi kursēs pa maršrutu līdz Miera ielai, tālāk pa Miera ielu, Senču ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu uz Abrenes ielu.

14. un 16. maršruta autobusi – kursēs no Abrenes ielas pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu uz Zvēraudzētavu un Papīrfabriku "Jugla". No Zvēraudzētavas un Papīrfabrikas "Jugla" autobusi kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu uz Abrenes ielu.

21. un 40. maršruta autobusi – kursēs no Imantas un Ziepniekkalna pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu uz Juglu. No Juglas autobusi kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu un tālāk pa maršrutu uz Imantu un Ziepniekkalnu.

37., 41. un 53. maršruta autobusi – kursēs no Imantas un Zolitūdes pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, Brīvības bulvāri, Kalpaka bulvāri un tālāk pa maršrutu uz Imantu un Zolitūdi.

50. maršruta autobusi – kursēs no Abrenes ielas pa maršrutu līdz Marijas ielai, tālāk pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Stabu ielu un tālāk pa maršrutu uz TEC-2. No TEC-2 autobusi kursēs pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Gogoļa ielu un tālāk pa maršrutu uz Abrenes ielu.

Tramvaji

11. tramvaja maršruts tiks slēgts. Plānots, ka pēdējais tramvajs no galapunkta "Ausekļa iela" izbrauks pulksten 21:03, no galapunkta "Mežaparks" – pulksten 21:54.

Trolejbusi

Plānots, ka pēdējais trolejbuss no galapunkta "Paula Stradiņa slimnīca" izbrauks pulksten 23:08 un brauks pa maršrutu tikai līdz pieturvietai "Miera iela".

14. maršruta trolejbusi – kursēs no Mežciema pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un atpakaļ pa Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu uz Mežciemu.

17. maršruta trolejbusi – kursēs no Purvciema pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu un atpakaļ pa Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu uz Purvciemu.

25. maršruta trolejbusi – kursēs pilsētas centra virzienā pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, Brīvības bulvāri, Kalpaka bulvāri, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk uz Iļģuciemu.

Minibusi un ekspresbusi

206. maršruta minibusi – kursēs no Autoostas pa maršrutu līdz 13. janvāra ielai, tālāk pa 13. janvāra ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu uz Mežciemu.

224. maršruta minibusi – kursēs no Mangaļsalas pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu uz Stacijas laukumu.

300. maršruta ekspresbusi – kursēs no Vecdaugavas pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu uz Stacijas laukumu.

316. maršruta ekspresbusi – kursēs no Ķengaraga pa maršrutu līdz Merķeļa ielai, tālāk pa Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, Raiņa bulvāri un tālāk pa maršrutu atpakaļ uz Ķengaragu.

336. maršruta ekspresbusi – kursēs no Zolitūdes pa maršrutu līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, tālāk pa Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, Brīvības bulvāri, Kalpaka bulvāri un tālāk pa maršrutu atpakaļ uz Zolitūdi.

Nakts autobusi

N1 nakts autobusi – kursēs no pieturvietas "Stacijas laukums" Marijas ielā, tālāk pa Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu uz Juglu. No Juglas nakts autobusi kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu līdz pieturvietai "Stacijas laukums" Marijas ielā.

Biļetes

Laikā no 29. septembra pulksten 22 līdz 30. septembrim pulksten 1 pasažieri, kuri lieto abonementa biļetes braukšanai mainītajos tramvaju un trolejbusu maršrutos, lai nokļūtu līdz nepieciešamajam galapunktam, drīkstēs tās izmantot citos tramvaju un trolejbusu maršrutos, braucienu nereģistrējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!