Brīvības pieminekļa atjaunošanas fonds ir sašutis par aviokompānijas "British Airways" lidojumu žurnālā publicēto Brīvības pieminekļa simbolikas skaidrojumu, kurā sievietes statuja pieminekļa virsotnē dēvēta par "māti Krieviju".
Fonds izplatījis paziņojumu, kurā izteicis sašutumu par žurnāla "High Life" marta numurā publicēto informāciju, ka viena no Rīgas ievērojamākajām apskates vietām esot iespaidīgais Brīvības piemineklis, ko veido liela zaļa sieviete (māte Krievija), kas tur savās rokās trīs zvaigznes (Baltijas valstis).

Fonda priekšsēdētājs Raimonds Bulte uzskata, ka Latvijas valsts idejiskā simbola - Brīvības pieminekļa - "pēc būtības sagrozīts un melīgs skaidrojums rada nepareizu priekšstatu par mūsu valsts nacionālajām kultūras vērtībām un diskreditē Latvijas valsts tēlu".

Tāda informācija aizvainojot katru, kas ziedo pašlaik notiekošajai pieminekļa restaurācijai un var negatīvi ietekmēt tālāku ziedojumu piesaisti.

Savukārt aviokompānijas pārstāvis Baltijas valstīs Toms Andersons pieminekļa fonda direktoram jau nosūtījis atvainošanās vēstuli, kurā skaidro, ka žurnāla numurā ieviesusies kļūda. "Rakstā ir nepareizi izskaidrota Brīvības pieminekļa simboliskā nozīme," sacīts Andersona vēstulē.

"Mēs pilnībā apzināmies šāda izteikuma aplamību un vēlamies apliecināt, ka tas nav darīts apzināti," pausts vēstulē.

Andersons paskaidrojis, ka žurnāls tapis ārzemēs un žurnālistu rīcībā ir bijusi kļūdaina informācija par Brīvības pieminekli. Aviosabiedrības vadība ir informējusi izdevniecību par starpgadījumu un pieprasījusi publicēt kļūdas labojumu.

Aviokompānija izņēmusi visus žurnālus no lidmašīnām, kas lido uz Rīgu, kā arī informējusi lidmašīnu apkalpes locekļus un aviosabiedrības darbiniekus par šo publikāciju, lai viņi varētu atvainoties un izskaidrot pasažieriem radušos kļūdu, kā arī Brīvības pieminekļa patieso nozīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!