Foto: stock.xchng
Rīgas domes sēžu zālē trešdien uz semināru "Brīvprātīgie un brīvprātīgais darbs Latvijā" pulcēsies brīvprātīgie no visas Latvijas, informē Latvijas Samariešu apvienība.

Pasākums notiks Rīgas domes sēžu zālē, Rātslaukumā 1, Rīgā, no plkst.10.-13.00. Semināru atklās Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS).

Latvijas Samariešu apvienības brīvprātīgo darba koordinatore Laura Bulmane norāda, seminārs tiek rīkots Eiropas brīvprātīgā darba gada ietvaros un tā galvenais mērķis ir rast izpratni par brīvprātīgā darba nozīmi, popularizēt brīvprātīgo darbu un informēt par tā iespējām, paust atzinību brīvprātīgajā darbā iesaistītajiem cilvēkiem, kā arī veicināt sabiedrības aktīvu iesaistīšanos. Dalībai pasākumā pieteikušies nevalstisko organizāciju pārstāvji, jaunieši un citi interesenti no visas Latvijas.

Tiem, kuriem nebūs iespēja būt seminārā klātienē, tā tiešraidi varēs vērot Eiropas Savienības mājas interneta vietnē www.esmaja.lv.

Seminārā dalībniekiem būs iespējams uzzināt par to, kas ir brīvprātīgais darbs un kā tas atšķiras no prakses, kādas aktivitātes un pasākumi paredzēti Eiropas brīvprātīgā darba gada (2011) ietvaros Eiropā un Latvijā, kādas iespējas un programmas piedāvā Eiropas Savienības, kā arī uzklausīt ārvalstu viesu un vietējo organizāciju un iestāžu pieredzi par brīvprātīgā darba organizēšanu.

Papildus semināra referātiem Rīgas domes foajē tiks izvietoti sabiedrisko organizāciju informatīvie stendi, kuros ikvienam – gan jauniešiem, gan vecāka gada gājuma cilvēkiem, gan cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un visiem interesentiem – būs iespēja uzzināt par pārstāvēto organizāciju piedāvājumu attiecībā uz brīvprātīgā darba aktivitātēm.

Saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes lēmumu 2011.gads ir Eiropas brīvprātīgā darba gads. Eiropas gada virsmērķis ir veicināt un atbalstīt dalībvalstu, vietējo un reģionu iestāžu un pilsoniskās sabiedrības centienus radīt tādus nosacījumus, kas ir labvēlīgi brīvprātīgā darba veikšanai Eiropas Savienībā (ES). Eiropas gada aktivitātes Eiropas un arī dalībvalstu mērogā būs vērstas uz labās prakses apmaiņu, kā arī uz saziņas un izpratnes veicināšanas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!