Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

Naktī uz otrdienu, 6. janvāri, notiks jūrā iepūstā kaitbordista Renāra Mileikas meklēšana, liecina sociālajā tīklā "Facebook" publicētā informācija.

Brīvprātīgie ir aicināti tikties Kaltenē pulksten 23:00, plānots, ka brīvprātīgie sadalīsies pa mazākiem bariņiem un apsekos plašas teritorijas – gan uz Kolkas, gan uz Rīgas pusi.

Nakts meklēšanā piedalīsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji, kuriem būs apgaismes ierīces un glābšanas laiva.

Plānots, ka nakts meklēšana varētu ilgt līdz pulksten 4:00 rītā.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta (MRCC) aprēķini liecina, ka sportistu varētu izskalot pie Kaltenes naktī uz otrdienu aptuveni pulksten 2:00.

Nakts meklēšanas organizatori aicina pievienoties brīvprātīgos. Brīvprātīgajiem iesaka nodrošināties ar nepieciešamo inventāru: siltu apģērbu, lietusmēteli, spēcīgu lukturi, rezerves baterijām, kā arī ar termosu un kādu uzkodu.

Meklēšanu koordinē Gusts (29119806), Mārtiņš (26499038), kā arī attālināti – Elīna (26593000).

Visa aktuālākā informācija tiek publicēta sociālā tīkla "Facebook" lapā "Atrodam Renāru".

Meklēšanas organizatori lūdz atsaukties arī autovadītājus, kas var nodrošināt citiem brīvprātīgajiem transportu naktī uz Kalteni un atpakaļ.

Jau ziņots, ka sestdien, 3.janvārī, Kolkas ragā jūrā ienests kaitbordists. Uz notikuma vietu devās Dundagas un Rojas posteņu ugunsdzēsēji ar laivām. Par notikušo tika paziņots arī Krasta apsardzes dienestam.

Pārvarot 41 kilometru, Dundagas posteņa ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās pēc 36 minūtēm, savukārt Rojas posteņa ugunsdzēsēji - nedaudz vēlāk. Laiva ar ugunsdzēsējiem sāka pārmeklēt teritoriju Rīgas jūras līča pusē.

Pazudušais vīrietis nebija redzams un meklēšanas darbi beidzās bez rezultāta. Ugunsdzēsēji glābšanas darbus īstenoja savu tehnisko iespēju robežās un tik ilgi, cik to ļāva laikapstākļi.

Paralēli ugunsdzēsējiem Krasta apsardzes dienests glābšanas darbos iesaistīja savā rīcībā esošos resursus.

Lai gan svētdien, 4. janvārī, pulksten 16:59 oficiālie glābšanas un meklēšanas darbi tika pārtrauktibrīvprātīgo meklētāju grupa turpina Mileiku meklēt arī pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!