Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (Zaļo un zemnieku savienība), pirms nav iepazinies ar sabiedrībā rezonansi izraisījušo materiālu sociālo zinību mācību grāmatā 9.klasei par homoseksualitātes skaidrojumu, atturēsies no viedokļa paušanas.

Broks, kurš atrodas vizītē Liepājā, norādīja, ka mācību grāmatas saturu izvērtējuši Valsts izglītības satura centra (VISC) pieaicināti speciālisti, taču ar grāmatā iekļauto interviju, kura izraisījusi baznīcas un politiķu protestu, viņš vēl nav paguvis iepazīties.

"Jebkurā gadījumā vēstule tiks izvērtēta, un tad arī Izglītības un zinātnes ministrija sniegs savu viedokli," uzsvēra Broks.

Savukārt VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītājs Imants Vasmanis pastāstīja, ka mācību grāmata "Sociālās zinības 9.klasei", ko izdevusi "Zvaigzne ABC", ir apstiprināta 2010.gadā, pamatojoties uz divu recenzentu – augstskolas mācībspēka un skolotāja praktiķa ‒ sniegtajiem atzinumiem.

Viņš norādīja, ka centrs pašlaik gatavo sīkas atbildes baznīcu pārstāvjiem un Saeimas deputātiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas reliģisko organizāciju pārstāvji atklātā vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim ("Vienotība") un izglītības un zinātnes ministram izteikuši protestu par skolas mācību grāmatas saturu, kurā runāts par homoseksualitāti.

Vēstules autori protestē pret sociālo zinību mācību grāmatu 9.klasei, kuru izdevis apgāds "Zvaigzne ABC". Grāmatas 187.lappusē esot atrodama intervija ar psiholoģi Jolantu Cihanoviču. Baznīcai un vēl citiem vēstules parakstītājiem nav pieņemams psiholoģes izteikums, ka ārsti uzskatot homoseksualitāti par normālu seksualitātes aspektu, tā nav slimība un sabiedrībā ir 8–10 procenti homoseksuāli orientētu cilvēku.

Pieprasījumu ministram nosūtījusi arī apvienība "Par labu Latviju", kuri materiālu uzskata par tendenciozu, kā arī jautā, vai tas ir normāli, ka mācību grāmatas saturs veidojas, pārpublicējot interviju no ziņu portāliem, kā tas noticis šajā gadījumā, – intervija ar Cihanoviču bija portālā "apollo.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!