Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normunds Broks kā vienīgais no ministriem atturējies balsojumā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova atcelšanu no amata, jo uzskata, ka šāds sods nav adekvāts konstatētajiem pārkāpumiem.
Broks portālam "Delfi" sacīja, ka otrdien, valdības sēdes laikā izvērtējot informāciju, ko sniedza ģenerālprokurors Jānis Maizītis par pārbaudes rezultātiem un Valsts kontroles sniegtos argumentus, nolēmis, ka atbrīvošana no amata nav adekvāts sods par šādiem nodarījumiem.

"Es piekristu formulējumam disciplinārsods vai rājiens. Man likās, ka tas ir nesamērīgi, otrkārt, visas darba grupas vēl nav pabeigušas izmeklēšanu, " sacīja Broks, norādot, ka, viņaprāt, 'arī visi juridiskie aspekti nav izvērtēti".

Broks sacīja, ka TB/LNNK vadība nekādas norādes par to, kā būtu jābalso šajā jautājumā neesot sniegusi, tādēļ arī viņš nolēmis atturēties, lai gan viņa partijas biedrs – tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš atbalstījis Loskutova atstādināšanu.

Broks atzina, ka pašreizējā situācijā 'var rasties aizdomas par politisku izrēķināšanos ar Loskutovu, tādēļ es rosināju pagarināt darba grupas darbu, kas netika atbalstīts, " stāstīja Broks, norādot, ka partijā vēl par šo jautājumu tikšot lemts.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien slēgtā sēdē nolēma atbalstīt Loskutova atcelšanu no amatam, taču galīgais lēmums vēl jāpieņem Saeimai. Broks bija vienīgais no klātesošajiem ministriem, kas atturējās šajā balsoja, pārējie visi atbalstīja Loskutova atcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!