Foto: LETA
Jaunais izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS) par savu galveno prioritāti atzīst augstākās izglītības sistēmas izvērtēšanu, ko varētu pabeigt gada – pusotra laikā, un pēc tās būs skaidrs, vai šajā jomā nepieciešamas kādas reformas.

Broks portālam "Delfi" uzsvēra, ka augstākā izglītība ir ļoti nopietna sistēma, kurā monitorings jāveic ļoti pamatīgi. Tikai pēc tam būs saprotams, vai vispār un kādas reformas tajā veicamas, norādīja ministrs. Tāpat pēc šī izvērtējuma kļūtu skaidrs, kā konsolidēt mācību programmas, norādīja jaunais ministrs.

Jau ziņots, ka 10.Saeimas vairākums trešdien nobalsoja par Valda Dombrovska ("Vienotība") vadīto jauno valdību, ko veido "Vienotība" un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). Par šo valdību bija 63, bet pret - 35 deputāti.

Dombrovska jaunajā par septiņām ministrijām atbildēs "Vienotība", bet sešas ministrijas vadīs ZZS pārstāvji. "Vienotība" pārstāvēs Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kurš vienlaikus būs arī Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības prezidentūras sagatavošanas jautājumos. Ārlietu ministra amatam deleģēts Ģirts Valdis Kristovskis, bet Finanšu ministrijas vadībai – Andris Vilks. Ekonomikas un Iekšlietu ministrijas arī turpmāk vadīs iepriekšējie ministri – attiecīgi Artis Kampars un Linda Mūrniece. Savukārt Tieslietu ministriju vadīs Aigars Štokenbergs, bet Kultūras ministriju – Sarmīte Ēlerte.

ZZS Veselības ministrijas vadību uzticēja SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētājam Jurim Bārzdiņam, bet labklājības ministres amatam izvirzīja iepriekšējo ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāju Jurševsku. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadība uzticēta ministrijas parlamentārajam sekretāram Rolandam Brokam, bet Satiksmes ministrijas vadība – līdzšinējam labklājības ministram Uldim Augulim. Apvienoto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadību ZZS jau iepriekš plānoja uzticēt vides ministram Raimondam Vējonim, kā arī ļaut zemkopības ministram Jānim Dūklavam turpināt darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!