Foto: LETA

"Par bērnu aizskārumu neko neesmu dzirdējis, es nemeloju," portālam "Delfi" vaicāts par pārkāpumiem, ko bērnu tiesību aizsardzības jomā Bruknas kalna svētību kopienā, kas atrodas viņa diecēzē, konstatējusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) un tiesībsarga birojs, portālam "Delfi" sacīja Latvijas Romas Katoļu baznīcas Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis.

"Nu, negribās ticēt, ka tā ir patiesība. Ko tas nozīmētu? Ka viņi tiek tur turēti, nebaroti, nodarbināti – vai tad tie bērni tur neuzturas paši labprātīgi? Ja tie ir bērni, tur jau nenodarbojas ar bērniem, bet ar pieaugušajiem, tas nozīmē tās ir tās rehabilitācijas priekš tiem atkarīgajiem, dzērājiem, narkomāniem, spēļu atkarīgajiem utt. Par bērniem tur vispār nav runas Bruknas muižā. Man grūti tam ticēt," sacīja bīskaps.

Viņš atzīmēja, ka nav informēts par notikušo, tāpēc pagaidām ir drīzāk "noskaņots neticēt nekā neticēt".

"Tagad skolas laiks nav – tur nekādu bērnu nav. Ja nu kādi vecāki grib kādu nometni vai tur atstāt bērnus, tad jāskatās, cik tur gadu tiem bērniem," savu viedokli pauda Pavlovskis.

"Jā, varbūt, ka tur bija divas nedēļas, varēja jau gadīties (ka bērni ir Bruknas muižā – red.) – nepilngadīgie arī tagad ir atkarīgi, narkotikas lieto. Es negribu aizstāvēt nevienu tad, kad viņš ir vainīgs. Bet es negribu arī kopā ar visiem citiem uzbrukt tam, nepārbaudījis," pauda garīdznieks.

"Jā, tās ir satraucošas ziņas, bet ko es tur varu darīt? Mediņam gan – lai tad viņš pats arī par to saka un atbild," pauda Jelgavas diecēzes bīskaps.

"Es pamēģināšu sazvanīt un noskaidrot situāciju, bet ko lai es daru? Es neesmu tas, kurš aizbrauks un visu sakārtos," viņš lēsa.

Jau vēstīts, ka VBTAI Kopā ar tiesībsarga biroju Bruknas "Kalna svētību kopienā" fiksējusi bērnu tiesību pārkāpumus.

Bruknas "Kalna svētību kopiena" un tās vadītājs priesteris Andrejs Mediņš ir Latvijas Romas katoļu baznīcas Jelgavas diecēzes pārraudzībā, kuras priekšnieks ir bīskaps Pavlovskis.

Ar Bruknas kopienas vadītāju priesteri Mediņu portālam "Delfi" pagaidām neizdevās sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!