Foto: Publicitātes attēli

No 1. aprīļa Rīgā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) uzsāks sniegt atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 punktiem, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

NBS personāla galvenais uzdevums ir organizēt iedzīvotāju plūsmu pie ieejas durvīm, vakcinācijas zālē un pie izejas.

Jau ziņots, ka NBS līdz 30. augustam visos Latvijas reģionos pēc Nacionālā veselības dienesta pieprasījuma ir gatavi nodrošināt Vakcinācijas centru atbalstu ar personālu un izvēršamo infrastruktūru – teltīm.

24. martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ka NBS vakcinācijas loģistikas procesu pilnībā nepārņems, bet realizēs plānu “A”, kas paredz atbalsta sniegšanu trīs iespējamos virzienos – iesaistoties ātrās reaģēšanas vienību izveidē lieltirgotavu atbalstam ar NBS transportlīdzekļiem un personālu, sniedzot atbalstu veselības nozarei vakcinācijas centru izveidē, nodrošinot gan ar personālu, gan ar izvēršamo infrastruktūru – teltīm, kā arī sadarbībā ar Nacionālo Veselības dienestu un civilajām ārstniecības iestādēm nodrošinot atbalstu mobilo vakcinācijas punktu izveidē.

Jau vēstīts, ka pēdējās dienās lielie vakcinācijas centri vairākās pilsētās ir paziņojuši par gatavību veikt cilvēku potēšanu pret Covid-19.

Pirmais vakcinācijas centrs, kas eksperimentālā kārtā uzsāka darbu, bija Ventspilī, kur pirmajā dienā tika sapotēti gandrīz visi rindā reģistrētie cilvēki.

Tā mērķis bija pārbaudīt masu vakcinācijas procesu darbībā, lai iegūtās atziņas noderētu arī pārējiem 22 liela mēroga vakcinācijas punktiem visā Latvijā, kas gatavi sākt pilnvērtīgu iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, tiklīdz Latvijā būs saņemts atbilstošs vakcīnu daudzums.

Jau ziņots, ka Latvija otrdien un trešdien saņēmusi apjomīgas "Moderna" un "AstraZeneca" ("Vaxzevria") vakcīnu kravas. Paredzēts, ka tās līdz vakcinācijas punktiem tiks izvadātas līdz piektdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!