Rīgas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks (JL) ir vērsies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt 20.aprīlī laikrakstā "Vesti segodja" publicēto rakstu "Ar šnabi svētkus nesabojāsi".
Bružuks lūdz pārkāpuma gadījumā uzsākt kriminālprocesu pret laikraksta galveno redaktoru Aleksandru Bļinovu.

Bružuks uzskata, ka rakstā viņam ir izteikti draudi un aicinājums uz fizisku izrēķināšanos. Šis raksts sekoja pēc, Rīgas domes Administratīvās komisijas nosūtītā aicinājuma Rīgas Pašvaldības policijai pastiprināti kontrolēt alkohola lietošanu 9.maijā. Ar šo vēstuli bija izteikts lūgums pašvaldības policijai, nepieļaut atsevišķu indivīdu likumu pārkāpumus 9.maijā, tādejādi nodrošinot sabiedrisko kārtību Rīgā.

"Vesti segonja" publicēja rakstu, kurā bija minēts, ka "pēc Bružuka domām, alkohola lietošana ir likumpārkāpums", kā ar pausts: "Nekas, pēc simts gramiem mūsu senči ne tikai ar tādiem bružukiem ir izrēķinājušies.""

Bružuks uzskata, ka "nav pieļaujams, ka prese pati aicina un iedvesmo lasītājus uz likumu pārkāpumiem. Gan attiecībā uz to, ka alkohola lietošana publiskās vietās nav pieļaujama pēc RD saistošajiem noteikumiem.

"Ņemot vērā vēsturiskos faktus, mēs visi labi zinām, ka tā saucamie "simts grami" tika lietoti pirms došanās kaujā. Protams, preses brīvība ir demokrātijas izpausme, bet vai aicinājums uz izrēķināšanos ar masu mediju starpniecību vēl aizvien ir uzskatāms par demokrātisku izpausmi vai tomēr par kriminālpārkāpumu, lai to vērtē prokuratūra," norada Bružuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!