Lai sagatavotu makroekonomikas stabilizācijas programmu, iespējams, visiem ministriem nāksies strādāt cauru diennakti, jo naktī no pirmdienas uz otrdienu gaidāmas sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF), un pēc tām ministri tiks informēti par iespējamo valsts budžeta līdzekļu samazinājumu viņu pārraudzībā esošajās nozarēs.
Kā portālam "Delfi" atzina premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis, iespējams, ka visiem ministriem būs jāstrādā naktī, jo līdz rītam ir jābūt visiem saskaņojumiem par plānotajām budžeta izmaiņām. Pagaidām gan nav zināms laiks, cikos otrdien Ministru kabinets lems par SVF aizdevumu un tā ietekmi uz nākamā gada budžetu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pirmdienas vakarā valdība saņems nodomu vēstuli no SVF. Tālāk valdībā naktī videokonferencē vēlreiz pārrunās ar SVF pārstāvjiem aizdevuma nosacījumus.

Tad ar gaidāmajiem nākamā gada budžeta samazinājumu tiks iepazīstināti arī ministri. Otrdienas rītā Godmanis plāno tikties ar pašvaldību vadītājiem, jo sarunu rezultāti "skars arī pašvaldības".

Valdības sēdē otrdien tiks skatīts nākamā gada budžeta samazinājums un tikai pēc tam premjers sola informēt sabiedrību par to, cik Latvija aizņemsies no SVF ekonomiskās krīzes risināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!