Foto: LETA

Veselības ministrs un Saeimas deputāts Guntis Belēvičs (ZZS) priekšlikumus nākamā gada budžetam Saeimā kā deputāts varētu iesniegt tad, ja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) būtu gatava šādas rīcības gadījumā nepieprasīt viņa demisiju.

Komentējot iespēju iesniegt priekšlikumus nākamā gada budžetā, politiķis preses konferencē sacīja: "Kā deputāts nevaru iesniegt nevienu priekšlikumu, kas ir pretrunā ar to, ko kā kabineta loceklis nobalsoju."

Belēvičs esot apņēmies runāt ar Straujumu, un, ja viņa neprasītu viņa demisiju, veselības ministrs būtu gatavs apsvērt iespēju iesniegt priekšlikumus nākamā gada budžetam. Belēvičs piebilda, ka apzinās budžeta iespējas, un skaidroja, ka "jēga naudu prasīt ir tad, kad viņa ir".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka visas koalīcijas partijas labi saprot budžeta iespējas, kaut arī ir skaidrs, ka veselības aprūpei pietrūkst finansējuma.

Taujāta par iespēju Belēvičam kā deputātam atbalstīt citus lēmumus saistībā ar budžetu, Straujuma norādījusi, ka par šādu jautājumu nav domājusi. Vienlaikus viņa piebilda, ka par demisiju ar ministru nav runājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!