Foto: LETA

Izstāties no politiskās partijas "Vienotība" nolēmis arī Saeimas deputāts, profesors Andris Buiķis, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošais deputāta paziņojums viņa partijas biedriem.

"Lielā mērā mani uzskati sakrīt ar to, ko pirms dažām dienām paziņoja Ingūna Rībena un Janīna Kursīte. Lai gan arī līdz manīm bija nonākušas ziņas, ka partijas "augšas" plāno "rindu tīrīšanu", lai atbrīvotos no neērtiem deputātiem, es nepievērsu tām pienācīgu vērību, jo biju naivi iedomājies, ka četrus gadus godprātīgi pildot deputāta pienākumus, partijas vadība mani vismaz ar kādu teikumu brīdinās, pirms televīzijā, bez manas ziņas paziņos, ka es it kā esmu nolēmis atgriezties akadēmiskajā vidē un nekandidēt nākamās Saeimas vēlēšanās," skaidrojot sava lēmuma iemeslus, norāda Buiķis, kurš no "Vienotības" saraksta ievēlēts 10. un 11. Saeimā.

"Zinātniskajā un pedagoģiskajā vidē esmu strādājis aptuveni pusgadsimtu, un ar tik pazemojošu attieksmi, kādu šobrīd demonstrē partijas vadība, nespēju samierināties. Tā ir neglīta manipulācija, necieņa un nodevība ne tikai pret mani, bet arī pret jebkuru partijas biedru, tādēļ nevaru turpināt būt partijā, jo neredzu, ka "Vienotības" vadībā pārskatāmā periodā kaut kas mainīsies, un nespēju strādāt pēc principa "apēd vai apēdīs tevi", bet vienmēr esmu tiecies uz cieņpilnu kopdarbu," paziņojumā partijas biedriem raksta Buiķis.

"Delfi" jau ziņoja, ka šīs nedēļas sākumā par lēmumu izstāties no "Vienotības" paziņoja deputāte Inguna Rībena, kas nolēmusi pievienoties Nacionālajai Apvienībai. Tajā pašā dienā iesniegumu par izstāšanos no "Vienotības" iesniegusi arī deputāte Janīna Kursīte-Pakule. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!