Rīgas domes Satiksmes departaments tiesības veikt autoceļa tilta ar pagaidu pieejām par Buļļupi celtniecības 1.kārtas darbus departamenta rīkotājā izsolē nolēmis uzticēt konsorcijam "BMGS S", pieņemot tās piedāvāto līgumcenu par darbu veikšanu - 2 909 058 latus.
Kā ziņots, Satiksmes departaments tiesības veikt Buļļupes tilta celtniecības darbus SIA "Skonto būve" un AS "BMGS" veidotajai līgumsabiedrībai nolēma piešķirt jau jūlija beigās, tomēr viens no izsoles pretendentiem - SIA "Tilts" izsoles rezultātus apšaubīja.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa septembrī, izskatot SIA "Tilts" sūdzību pret Rīgas domi, uzlika Rīgas domei par pienākumu noslēgt līgumu par Buļļupes tilta celtniecību ar SIA "Tilts".

Izskatot sūdzību, tiesa atzina, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs ir rīkojies prettiesiski, atsakoties apmierināt firmas "Tilts" prasību atcelt izsoles komisijas lēmumu par tiesībām veikt Buļļupes tilta celtniecības pirmo kārtu, saskaņā ar kuru par izsoles uzvarētāju atzīta līgumsabiedrība ar pilnu atbildību "BMGS S".

Savukārt Rīgas apgabaltiesa 13.decembrī Ziemeļu rajona tiesas nolēmumu atzina par nepamatotu. SIA "Tilts" pārstāvis Māris Sprūds aģentūrai LETA jau iepriekš atzina, ka firmai vairs neesot pretenziju pret Rīgas domi un domes Satiksmes departamentu jautājumā par izsoles rezultātiem, līdz ar to SIA "Tilts" savu prasību neuzturēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!