Foto: F64

Partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vienojušās par kopīgu startu 14. Saeimas vēlēšanās, teikts LPV paziņojumā medijiem.

LPV pārstāvji portālu "Delfi" informēja, ka LPV un GKR parakstījušas vienošanos par to, ka GKR deleģē LPV 14. Saeimas vēlēšanu sarakstos savus deputātu kandidātus.

Abas partijas kopīgi piedalīsies 14. Saeimas vēlēšanās "ar mērķi pilnībā nomainīt esošo varu un kļūt par vadošo politisko spēku valstī".

LPV līderis Ainārs Šlesers uzsvēra, ka ir jāpārtrauc "stabiņu atmazgātāju" koalīcijas valdīšana, kas valsti faktiski novedusi līdz sabrukumam.

"Šobrīd, kad ekonomiskās problēmas tikai pieaug, kad valsts parāds ir sasniedzis vēl nebijušus apjomus, kad energoresursu cenas kāpj aritmētiskā progresijā, mūsu vara konceptuāli nepiedāvā nekādu stratēģisku risinājumu. Tādēļ ir jāapvieno spēki, lai pārtrauktu šo acīmredzamo valsts iznīcināšanu, ja vien vēl vēlamies dzīvot brīvā un neatkarīgā Latvijā un gribam, lai šeit dzīvo mūsu bērni un bērnu bērni," pauda Šlesers.

Savukārt GKR līderis, Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs uzsvēra, ka bez stipras Rīgas nav stipras Latvijas un otrādi.

"Kopš 2020. gada pavasara Rīgas attīstība ne tikai stagnē, bet gan pilsēta degradē. Šo procesu vajag un var apturēt. Ja tagadējā domes koalīcija nesaprot un nespēj, darīsim to no valsts pārvaldes puses. Tāpēc esam nolēmuši pievienoties LPV un startēt Saeimas vēlēšanās," norādīja GKR priekšsēdētājs.

Partiju parakstītā vienošanās balstās uzdevumos atjaunot tautsaimniecības izaugsmi un novērst valsts ārējā parāda palielināšanos, kā arī nostiprināt valsts ārējo un iekšējo drošību, kam par garantu kalpo Latvijas dalība NATO un Eiropas Savienība (ES).

Partijas arī apņēmušās apturēt sabiedrības šķelšanu, veicinot sabiedrības apvienošanu uz valstiskās neatkarības pamatiem, lai Latvijas iedzīvotāji daudz aktīvāk iesaistītos savas valsts nākotnes veidošanā un uzņemtos pilsonisku atbildību par savu valsti.

Partijas apņemas aizstāvēt un nostiprināt Latvijas Satversmē norādītās pamatvērtības, tai skaitā ģimeni, ko veido sieviete un vīrietis, nodrošināt izglītības, iekšlietu, medicīnas nozarēs strādājošo pienācīgu atalgojuma un darba apstākļus.

Paziņojumā medijiem arī bilsts, ka vakcinēšana pret Covid-19 būs "tikai un vienīgi brīvprātīga, bez draudiem nevakcinētām personām zaudēt darbu un iztikas līdzekļus, kā arī bez tautsaimniecības un sabiedriskās dzīves totālas slēgšanas jeb lokdauniem, kā to divu gadu laikā īstenoja esošā vara".

Tāpat arī abas partijas apņemas izveidot darboties spējīgu mehānismu sadarbības veicināšanai starp valdību un pašvaldībām un atgriezt Rīgai Baltijas metropoles statusu, kā arī pārtrauktu Rīgas iedzīvotāju skaita samazināšanos, "ko radījusi tās pilsētvides un ekonomiskās vides degradācija pēdējo divu gadu laikā".

Jau vēstīts, ka ar lozungu "Pret Kariņa un Levita režīmu" 21. maijā bijušais satiksmes ministrs, uzņēmējs Ainārs Šlesers atklāja partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) otro kongresu, kurā tostarp tika pieteikti divi jauni partijas virzīti ministru amata kandidāti – labklājības ministra amatā Ramona Petraviča, bet pašvaldību lietu ministra amatā – Ralfs Nemiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!