Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) 25.augustā domes sēdē atkal paredzējusi lemt par Saeimas deputāta Imanta Burvja izslēgšanu no partijas. Šoreiz lemšanas iemesls ir - partijas naudas piesavināšanās pašvaldību vēlēšanu laikā. LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs sacīja, ka Burvis ir "nozadzis" 15 tūkstošus ASV dolāru sponsoru naudas, tos neatdodot partijas kasē.
Bojārs ir pārliecināts, ka jebkurā brīdī par Burvja izdarīto ir iespējams ierosināt arī krimināllietu. "Par Burvi jau tik daudzas reizes ir runāts valdes un domes sēdēs, un viņš visu šo laiku ir tik centīgi pelnījies, ka nākamajā domes sēdē mēs bez garām diskusijām viņa izslēgšanas jautājumu liksim balsojumam," sacīja Bojārs.

Bojārs atzina, ka sociāldemokrāti nevarēs ieviest kārtību Rīgā un Latvijā, ja paši savās rindās pieļaus zagšanu, tāpēc nepieciešams ieviest kārtību partijā. Savukārt Burvis sacīja, ka diez vai Bojāram izdosies savākt pierādījumus par naudas piesavināšanās gadījumu."Bojārs uz dažādu melu safabricēšanu ir ģēnijs, kādu Sarkandaugavā ir daudz. Es apšaubu, vai viņš pats savu biznesu Starptautisko attiecību institūtu ir izveidojis ar godīgiem līdzekļiem," sacīja Burvis.

Viņš ir pārliecināts, ka Bojārs ir ķēries pie vecajām "čekas" metodēm, lai pastumtu malā sev netīkamu cilvēku. "Es nebaidos, ka mani var izslēgt no partijas, es baidos, ka viņš sagraus partiju," sacīja Burvis.

Jāatgādina, ka strīds starp Bojāru un Burvi sākās tad, kad Burvis kādā partijas valdes sēdē, kurā apspriesta nepieciešamība mainīt Satversmi, nosauca partijas līderi par cūku. Šadu apzīmējumu Bojārs izpelnījās pēc tam, kad atsevišķas Satversmes normas bija nosaucis par idiotiskām.

Pēc asās vārdu apmaiņas valdes sēdē un Burvja izteiktās kritikas par Bojāra partijas vadīšanas stilu pašvaldību vēlēšanu laikā LSDSP valde un dome vairākās sēdēs apsprieda jautājumu par Burvja izslēgšanu no partijās. Par Burvja izslēgšanu no partijas kompromitējošas darbības dēļ bija LSDSP Kontroles komisija, bet pret - Saeimas frakcijas vadītājs Egils Baldzēns. Atrisinājumā Burvim izteikts rājiens.

Par līdzīgu partiju kompromitējošu materiālu izplatīšanu priekšvēlēšanu laikā no partijas izslēgts Āris Ruža. Viņš sabiedrībai padarīja atklātu kādu no partijas iekšējiem dokumentiem, kurā Bojārs par noteiktas naudas ziedošanu partijai sola pašvaldību vēlēšanu sarakstā ielikt vajadzīgos cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!