Nesagaidot partijas valdes lēmumu, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Saeimas deputāts Imants Burvis trešdien paziņojis par lēmumu apturēt darbību partijā, pavēstīja Burvis. LSDSP valde par Burvja izslēgšanu bija paredzējusi lemt trešdien.
Burvis savu rīcību skaidro ar partijas līdera Jura Bojāra rīcību, kas Burvim neesot pieņemama. "Tāpēc daru jums zināmu, ka apturu savu darbību LSDSP līdz brīdim, kamēr LSDSP rindās iefiltrētais VDK provokators Juris Bojārs virzīs LSDSP darbību kā politisku biznesu, iztirgojot vēlētāju uzticību," trešdien medijiem izplatītā paziņojumā raksta Burvis. Burvis norādīja, ka LSDSP viņam ir pirmā un vienīgā partija un viņš negrasoties to mainīt tikai tādēļ, ka tajā ir Bojārs.

Deputāts paziņojumā arī norāda, ka nav audzināts "augstākajā VDK skolā, kuras mācību programmā bija kurss "Provokācijas un intrigas"". "Varbūt tāpēc neesmu spējīgs būt divkosis. Mani uztrauc no uzņēmējiem saņemtā informācija par Rīgas pilsētā notiekošo uzņēmējdarbības "regulāciju", kura arī tiek saistīta ar Bojāra uzvārdu," pauž Burvis.

Paziņojuma nobeigumā deputāts norāda, ka "katram ir savas metodes partijas tīrīšanai: Staļina - apšaujot, Bojāra - izslēdzot, es piedāvāju, pirtis lietojot". Viņš atgādina "Jurim viena Amerikas konstitūcijas tēva teikto: "Dažus var piemuļķot vienmēr. Kādreiz var piemuļķot visus. Nevar piemuļķot vienmēr visus"."

Partijas valde sagatavojusi lēmumprojektu par viņa izslēgšanu un sociāldemokrātu dome par to lems kārtējā sēdē decembra beigās, informēja Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājs Juris Bojārs. Komentējot Burvja paziņojumu par darbības apturēšanu partijā, Bojārs sacīja, ka tas viņam esot vienaldzīgs. "Darbības apturēšana nav izstāšanās, tātad tas neko nenozīmē, jo partijas statūtos nav tāda jēdziena," teica Bojārs.

Burvis partijas valdes sēdi atstāja pirms tās beigām un, komentējot valdes lēmumu, pauda, ka viņam izteiktie pārmetumi nav iesniegti rakstiski, kā to paredzot partijas statūti. Viņš pirmo reizi dzirdējis partijas biedru pārmetumus un viņam nav bijusi iespēja sagatavot atbildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!