Ar koncertiem, brīvdabas izstādēm un diskusijām daudzbērnu ģimenes no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas no piektdienas līdz svētdienai Doles salā svinēs ģimeņu salidojumu desmitgadi.
Latvijas daudzbērnu ģimeņu apvienības priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks pavēstīja, ka desmitā salidojuma devīze būs "Ģimenes zaķis - 2002 - mani mīļie radiņi, zaķim 10 gadiņi".

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ģimeņu tikšanās došot iespēju ne tikai jauki pavadīt laiku, bet arī apmainīties pieredzē par salidojumu organizēšanu un palīdzības sniegšanā trūcīgajām ģimenēm.

Salidojumā bērni varēs iet rotaļās, doties ekskursijās un piedalīties sporta spēlēs. Ģimenes uz brīvdabas skatuves uzstāsies ar priekšnesumiem un piedalīsies diskusijās par valdības koncepciju "Valsts ģimenes politika". Svētku noslēgumā apbalvos labāko priekšnesumu sniedzējus un skaistāko rokdarbu autorus. "Salidojumā nopietnos ģimenēm sasāpējušos jautājumus izrunāsim, apspēlējot tos ar zaķu tēliem," teica Mucenieks.

Pirmais daudzbērnu ģimeņu salidojums notika pirms desmit gadiem Zaķusalā, bet kopš 1995. gada salidojumu tematika ir veltīta ANO izsludinātajām tēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!