Foto: LETA
No 1.septembra daļa pilsētas sabiedriskā transporta - autobusi, trolejbusi, tramvaji - pāries uz jauniem kustības sarakstiem, kas ir atbilstoši pasažieru pieprasījumam, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Atsevišķos maršrutos kustību saraksti tiks saskaņoti ar citiem maršrutiem, lai uzlabotu pasažieru pārsēšanās iespējas. Ņemot vērā pasažieru pieprasījumu, tiks pagarināta vasaras maršrutu kursēšana līdz Rīgas pludmalēm Vakarbuļļos, Mangaļsalā un Vecāķos. Atsevišķos maršrutos tiks ieviestas jaunas vai pārdēvētas esošās pieturvietas.

No 1.septembra būs jauns kustības saraksts 3.trolejbusa maršrutam darba dienām, palielinot to reisu skatu, kas apkalpo Kundziņsalu. Tāpat jauni kustības saraksti būs 2., 4., 5., 6.,7., 10.tramvajam darba dienām un brīvdienām, 3., 9., 11.tramvajam darba dienām, retro tramvajam brīvdienām, 9., 12., 37., 41., 56.autobusam darba dienām, kā arī 15. un 18.autobusam brīvdienām.

Lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem vieglāk būtu orientēties pilsētā, 27.maršruta trolejbusa maršrutā pieturvieta "Ozolciema iela 18" tiks pārdēvēta par "Īslīces iela" abos braukšanas virzienos.

32. un 43.autobusa maršrutā abos braukšanas virzienos tiks ieviesta jauna pieturvieta "Gramzdas iela" (pieturvieta izvietota Ulmaņa gatves vietējā joslā pie gājēju tilta, kas šķērso Ulmaņa gatvi).

200.maršruta minibusi kursēs pēc iepriekš apstiprinātā maršruta – no Centra līdz Vecdaugavai.

Vasaras sezonā, lai nodrošinātu ērtu nokļūšanu līdz Rīgā esošajām pludmalēm, brīvdienās tika pagarināts 3.autobusa maršruts līdz Vakarbuļļu pludmalei, 29.autobusa maršruts līdz Vecāķiem, brīvdienās tika palielināta 24.autobusa maršruta kursēšanas intensitāte, mainot 2.autobusa maršruta kustības sarakstu, palielināts reisu skaits 36.autobusa maršrutā, kā arī nodrošināta 30.maršruta autobusa kustība brīvdienās. Ņemot vērā pasažieru pieprasījumu – izmaiņas maršrutos tiek pagarinātas līdz nākamajam paziņojumam par maršrutu maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!