Valdība otrdien izveidoja sabiedrisku konsultatīvo padomi sabiedrības informēšanai pirms referenduma par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES). Padomi vadīs premjerministrs Einars Repše.
Padomē darbosies 29 cilvēki - pārstāvji no Latvijas reģioniem, dažādām sociālajām, profesionālajām un etniskajām grupām. Par padomes līdzpriekšsēdētāju iecelta Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa, padomē darbosies arī Rīgas rajona lauksaimnieku apvienības vadītāja Ņina Dūce, žurnālists Juris Paiders, dzejnieks Jānis Peters, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Jānis Porietis, "Sorosa fonda-Latvija" izpilddirektore Vita Tērauda, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Ruta Vīksna, Valsts valodas komisijas priekšsēdētāja Māra Zālīte, Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas priekšsēdētājs Imants Freibergs, Eiropas kustības Latvijā biedrs Oļģerts Pavlovskis, skolēns no Daugavpils 1.ģimnāzijas, kā arī vairāki lauksaimnieku organizāciju pārstāvji, literāti, izglītības iestāžu vadītāji, uzņēmēji, sabiedrisko un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Padomes uzdevums būs izvērtēt pirmsreferenduma informēšanas pasākumu norisi un sniegt ieteikumus Ramonas Umblijas vadītajai Latvijas iestāšanās ES pirmsreferenduma informēšanas pasākumu vadības grupai "Latvija Eiropā" par informēšanas pasākumu stratēģiju un tās īstenošanu, vērtēt dažādu sabiedrības grupu viedokļus un attieksmi pret ES.

Padomei būs padomdevēja tiesības arī attiecībā uz valsts pārvaldes institūcijām, nepieciešamības gadījumā iesakot veikt papildu informatīvos pasākumus atsevišķās ar integrāciju ES saistītās jomās.

Valdības rīkojums noteic, ka padomes sēdēm jānotiek ne retāk kā reizi mēnesī un tās sasauc padomes vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvija 2002.gada decembra vidū ES galotņu sanāksmē Kopenhāgenā kopā ar vēl deviņām kandidātvalstīm oficiāli slēdza iestāšanās sarunas un saņēma uzaicinājumu 2004.gadā iestāties ES. Tomēr pirms tam Latvijas pilsoņiem referendumā 20.septembrī ir jānobalso par iestāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!