Foto: LETA

Paredzams, ka Covid-19 pacientiem paredzēto gultu aizpildījums pārsniegs veselības nozares iezīmēto robežu – 1500 gultas, tāpēc būs nepieciešams papildināt gultu apjomus un slimnīcu jaudas, preses konferencē pēc valdības sēdes otrdien pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Valdība otrdien aiz slēgtām durvīm skatīja jautājumu par rīcību situācijā, ja stacionēto skaits sasniegtu stacionāros pieejamo gultasvietu skaitu.

Kā informēja Pavļuts, jau piektdien, kad valdībā tika apstiprināts ārkārtējās situācijas rīkojums, Veselības ministrijai tika dots uzdevums sagatavot un valdību iepazīstināt ar nepieciešamajiem soļiem, kas būtu vajadzīgi, tostarp varbūtības līmenī, ja slimnīcu pārslodze būtu liela un ilgstoša.

Vienlaikus ir paredzams, ka Covid-19 pacientiem paredzēto gultu aizpildījums pārsniegs veselības nozarē iepriekš iezīmēto 1500 gultu robežu, tāpēc, lai spētu strādāt un nodrošinātu akūtu palīdzību visiem, ne tikai Covid-19 pacientiem, būs nepieciešams papildināt gultu apjomus un slimnīcu jaudas.

Pavļuts norādīja, ka valdības locekļi tika iepazīstināti ar virzieniem, kuros strādā – gan attiecībā uz privāto sektoru, gan apzinot veselības aprūpē esošās bijušās infrastruktūras izmantošanu, kā arī apzinot pašvaldību resursus un iespējas tos aktīvāk izmantot.

Tāpat sēdē tika ieskicēts kā galējā situācijā varētu pielāgot citu infrastruktūru sadarbībā ar Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem vai citu lielu infrastruktūru īpašniekiem, preses konferencē pauda Pavļuts.

Jau ziņots, ka tiek apsvērta lauka hospitāļa izveide to Covid-19 pacientu ārstēšanai, kam situācija ir uzlabojusies, bet kurus vēl nepieciešams paturēt stacionārā.

Lauka hospitāli varētu strādāt medicīnas personāls, kas pārvietots no citām veselības aprūpes iestādēm, sacīja veselības ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!