Šovakar LTV 1.kanālā pulksten 19:30 raidījumā “Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” tiešajā ēterā tiksies Rīgas domes deputāts Aleksandrs Giļmans (PCTVL) un bijušais Rīgas domes deputāts (tolaik LNNK) Einārs Cilinskis. Paredzēta diskusija par to, vai būtu jāpārdēvē Rīgā esošā Džohara Dudejeva gatve.
Abiem raidījuma viesiem ir vistiešākais sakars ar šīs ielas likteni. Giļmans piektdien paziņoja, ka Dudajeva gatves pārdēvēšanai palīdzību lūdzis pat Maskavas mēram Jurijam Lužkovam, savukārt Cilinskis savulaik uzstājies ar ziņojumu no domes tribīnes pirms balsojuma, kurā ielai tika piešķirts tās sākotnējais nosaukums.

Vai Dudajevs ir “strīdīga personība”, kā to mēģina pasniegt pašreizējā nosaukuma pretinieki? Vai “strīdīgu personību” vārdā dēvēt ielas ir politiski korekti? Varbūt visos citos gadījumos var, izņemot, ja “strīdīgās personības” ir lielās kaimiņvalsts ienaidnieki. Kādas būs sekas, ja iela saglabās/nesaglabās savu pašreizējo nosaukumu?

DELFI lasītājiem atgādinām, ka jums iespējams pievienot atsauksmes šim rakstam, sniedzot savu viedokli par Dudajeva gatves nosaukumu - jūsu viedokļus centīsimies citēt raidījumā. Tāpat arī ēterā prezentēsim DELFI lasītāju balsojuma rezultātus DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!