Foto: morgueFile
Patlaban trūcīgas personas statuss Latvijā ir spēkā 103 093 personām, kas ir ievērojami vairāk nekā aizvadītā gada decembrī, kad trūcīgas personas statuss bija 89 234 cilvēkiem, liecina Latvijas pašvaldību sniegtie operatīvie dati.

Labklājības ministrijā (LM) norādīja, ka šogad pašvaldībām ieskaitītā naudas summa garantētā minimālā ienākuma līmeņa (GMI) pabalstu izmaksai trūcīgajām personām, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz 40 latus pieaugušajam vai 45 latus - bērnam, par decembri viedo 451 483 latus. LM atgādina, ka finansējumā norādīta tikai LM daļa - 50%, kurus LM sedz no izmaksātajiem GMI pabalstiem.

Decembrī LM pašvaldībām šā pabalsta izmaksai ieskaitīja 465 543 latus novembra pabalstu izmaksai.

Jau ziņots, ka, lai saņemtu valsts līdzfinansējumu GMI pabalstu izmaksai un dzīvokļa pabalstu izmaksai, pašvaldībām vai to sociālajiem dienestiem līdz katra mēneša 15.datumam jāvēršas LM ar noteikta parauga pieprasījumu. Tajā jāsniedz informācija par pašvaldības sociālajiem pabalstiem mēnesī izlietoto līdzekļu apmēru un nepieciešamo valsts budžeta līdzfinansējuma apmēru.

LM valsts budžeta līdzekļus līdz nākamā mēneša 25.datumam pārskaitīs pašvaldības domes vai sociālā dienesta norādītajā kontā vai nosūtīs pamatotu atteikumu tos piešķirt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!