Foto: Velga Vītola

Būvdarbu dēļ no šīs nedēļas līdz 1. oktobrim apmeklētājiem tiek slēgtas Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas, portālu "Delfi" informē Dabas aizsardzības pārvaldē.

Vēstīts, ka šajā gadā daudzviet Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, tostarp Gaujas Nacionālajā parkā, ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra.

Līgatnes dabas takās tiek demontēta vecā laipa, kuras vietā taps jauna ar skatu platformu, kas būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Takā tiks uzstādītas arī robežzīmes un informācijas stendi, izvietotas norādes un atkritumu urnas.

Būvdarbu dēļ lielākajā daļā taku teritorijas ir ierobežotas iespējas aplūkot dzīvniekus. Tāpat darbu zonā ir intensīva būvniecības tehnikas kustība, kas traucē apmeklētājiem baudīt gaidīto un cerēto mierīgo atpūtu dabā.

Plānots, ka atjaunotais takas posms pie lāču voljera apmeklētājiem tiks atvērts oktobra sākumā.

Jau ziņots, ka šajā gadā Līgatnes dabas takas atzīmē 40. pastāvēšanas gadadienu. Dabas aizsardzības pārvalde jau īstenojusi vairākus uzlabojumus objektā, tostarp pēc remonta atvērts skatu tornis, no kura var vērot Gaujas Nacionālā parka ainavu.

Savukārt ar uzņēmēju atbalstu teritorijā izveidots bērnu rotaļu laukums un ierīkoti soliņi.

Tāpat šajā gadā plānots uzbūvēt dzīvnieku barības sagatavošanas virtuves ēku, kas nodega šā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!