Foto: Publicitātes foto

Būvniecības pilnsabiedrības SBRE kavēšanās dēļ, iespējams, Eiropas Komisijai (EK) varētu lūgt pagarināt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa 1.kārtas nodošanas termiņu, kas paredzēts nākamā gada 31.martā, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Arta Biruma.

Biruma apstiprināja, ka ir notikusi būtiska būvniecības darbu kavēšanās, jo korpuss bija jānodod jau 17.oktobrī.

"Būvnieks šādu kavēšanos ir atzinis un pašlaik notiek intensīvs darbs, lai līdz gada beigām vai nākamā gada sākumam varētu notiks ēkas pieņemšana," sacīja Biruma.

Viņa arī atzina, ka šāda kavēšanās slimnīcai uzliks paveikt neiespējamo, proti, līdz nākamā gada 31.martam noslēgt visus iepirkumus un iekārtot slimnīcu ar nepieciešamo tehniku un aprīkojumu. Tomēr Biruma piebilda, ka neesot satraukuma par to, ka varētu zaudēt minētajam projektam paredzēto Eiropas Savienības fondu finansējumu, jo jau tagad tiek izskatīta iespēja lūgt pagarināt projekta nodošanas termiņu.

Jau ziņots, ka tikai 13.novembrī tiekot pabeigti atlikušie būvdarbi un veiktas inženiertehnisko sistēmu un iekārtu pārbaudes un regulēšanas darbi.

Tāpat slimnīcai bija zināms, ka būvnieki ir uzsākuši nepieciešamo atzinumu pieprasīšanu no ārējo inženierkomunikāciju turētājiem un valsts un pašvaldību institūcijām, tomēr precīzs datums par uzaicinājumu uz ēkas nodošanu Stradiņa slimnīcai nav vēl paziņots.

Jau ziņots, ka jaunā korpusa pirmās kārtas nodošana slimnīcai bija paredzēta 17.oktobrī, tomēr šajā dienā slimnīca no SBRE saņēma vēstuli, kurā teikts, ka jaunā korpusa pirmās kārtas būvdarbu nodošana vēl netiks sākta.

Līdz ar to SBRE vēl informēs slimnīcu par to, kad nodošana tiks sākta. Slimnīca novērtēšanu sāks pēc tam, kad no būvnieka tiks saņemts apstiprinājums, ka darbi ir paveikti.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa pirmā kārta ir jāpabeidz līdz nākamā gada 31.martam. Finanšu ministrija (FM) iepriekš ir norādījusi, ka projekts šajā termiņā tiks pabeigts. FM norādīja, ka galīgais termiņš saskaņā ar Eiropas Komisijas regulējumu lieliem projektiem izņēmuma kārtā ir 2019.gada 31.marts. Līdz ar to Eiropas Savienības fondu finansējumu var zaudēt, ja projekts netiek pabeigts līdz 2019.gada 31.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!