Rīgas pilsētas Būvvalde gatavo atkārotu vēstuli Rīgas pilsētas pašvaldības policijas Vidzemes priekšpilsētas pārvaldei, kurā atkārtoti lūdz nodrošināt naktskluba „Essential Club” ekspluatācijas pārtraukšanu, portālu “Delfi” informēja pilsētas Attīstības departamentā.
Būvvalde vērš uzmanību uz to, ka, neskatoties uz vairākkārtēju policijai sniegtu informāciju par nelikumībām diskokluba ekspluatācijā, kas notiek bez saskaņota būvprojekta, pašvaldības policija joprojām nav apturējusi kluba darbību un tādējādi nav veicinājusi likumības ievērošanu būvniecības kontroles jomā pilsētā.

Būvvalde uzskata, ka situācijā, kad tikušas pārkāptas diskokluba ekspluatācijas prasības un joprojām tiek saņemtas apkārtējo namu iedzīvotāju sūdzības par tā darbības rezultātā radīto troksni nakts stundās, pašvaldības policija, neskatoties uz Rīgas pilsētas Būvvaldes un Pilsētas attīstības departamenta administratīvajiem aktiem, kuros konstatētas nelikumības kluba ekspluatācijā un izvirzīta prasība saskaņot kluba būvprojektu, nav rīkojusies atbilstoši savai kompetencei un nav apturējusi naktskluba darbību.

Pilsētas attīstības departamenta administratīvais akts par kluba darbības apturēšanu līdz minēto saistību izpildei stājās spēkā ar 13.jūliju un pagaidām nav saņemta informācija, ka diskokluba vadība ir to pārsūdzējusi tiesā.

Izejot no augstākminētā, kluba ekspluatācijā bijuša kinoteātra „Oskars” telpās šodien nav likumīga un Rīgas pilsētas Būvvalde uzskata, ka pašvaldības policijas vilcināšanās kluba darbības apturēšanā nav attaisnojama.

Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītāja vietnieks Ervīns Timofejevs, komentējot šo situāciju un pašvaldības policijas līdz šim pasīvo rīcību būvniecības kontroles jomā pilsētā uzsver, ka tas kārtējo reizi apliecina, ka, būvniecības kontrolei pilsētā ir jāpievērš vairāk uzmanības un tas nav izdarāms tikai ar pilsētas Būvinspekcijas resursiem.

„Būvvalde joprojām uzskata, ka būvniecības kontroli pilsētā noteikti uzlabotu specializētas kontroles vienības – tā sauktās Būvpolicijas izveide, kuras tiešais uzdevums būtu operatīva būvniecības kontrole pilsētā un tai būtu policijas pilnvaras, kuru nav Būvinspekcijai ”.

Kā tika informēts iepriekš, Būvinspekcija 30.maijā bija apturējusi naktskluba „Essential Club” ekspluatāciju, jo kluba darbība daļā bijušā kinoteātra „Oskars” telpu nav bijusi saskaņota Būvvaldē un tā radītais troksnis traucējis apkārtējo namu iedzīvotājus. Būvinspekcija lūgusi kluba īpašniekus likumā noteiktajā kārtībā saskaņot naktskluba darbību kinoteātra telpās, kā arī informējusi par to pašvaldības policijas pārstāvjus un lūgusi nodrošināt kluba ekspluatācijas pārtraukšanu līdz brīdim, kamēr būvprojekts tiks saskaņots Rīgas pilsētas Būvvaldē.

Rīgas pilsētas Būvinspekcija ir griezusies ari pie Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes priekšpilsētas pārvaldes ar lūgumu nodrošināt diskokluba „Essential Club” darbības apturēšanu daļā bijušā kinoteātra „Oskars” telpu līdz būvprojekta saskaņošanai un informējusi par šo faktu arī blakus esošo namu iedzīvotāju pārstāvi.

Atbildot uz SIA „Essential Club” iesniegumu, kurā kluba pārstāvji pārsūdzējuši Rīgas pilsētas Būvvaldes izvirzīto prasību par daļas diskokluba darbības apturēšanu un atbilstoša būvprojekta un skaņas izolācijas projekta izstrādi, Attīstības departaments ir nosūtījis kluba vadībai vēstuli, kurā teikts, ka spēkā tiek atstāts Būvvaldes izdotais administratīvais akts un tajā izvirzītās prasības, kas paredz apturēt diskokluba darbību daļā kluba, kur tā notiek bez saskaņota būvprojekta, tādējādi pārkāpjot būvniecības likumdošanas prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!