Administratīvā apgabaltiesa atstāja spēkā spriedumu, ar kuru apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) deputātam Vladimiram Buzajevam par neatļauta piketa organizēšanu, kurā protestēts pret Rīgas 44.vidusskolas slēgšanu, piespriests 100 latu naudas sods.
Kā informēja tiesā, piektdien noraidīta Buzajeva iesniegtā apelācijas sūdzība par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu, ar kuru pērn viņam piespriests naudas sods.

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā iespējams pārsūdzēt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā.

Par piketa organizēšanu 2005.gada 12.jūlijā Rīgas pilsētas centra rajona tiesa pērnā gada oktobrī Buzajevam piesprieda 100 latu naudas sodu.

Centra rajona tiesa jautājumu par Buzajeva sodīšanu izskatīja, pamatojoties uz Pašvaldības policijas sagatavoto protokolu, ka deputāts 12.jūlijā iepretim domei organizēja nesankcionētu piketu, tā protestējot pret Rīgas 44.vidusskolas slēgšanu.

Politiķis savā paskaidrojumā norādīja, ka saskaņā ar likumu viņam nemaz neesot vajadzējis piketu saskaņot ar pašvaldību.

Saskaņā ar Satversmi deputātu var sodīt tikai ar parlamenta piekrišanu. Par Buzajeva sodīšanu pērn balsoja 78, pret - 13, bet atturējās 12 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!