Foto: DELFI
Saeima ceturtdien noraidīja ilggadējā opozīcijas deputāta, 10.Saeimā neievēlētā Vladimira Buzajeva (PCTVL) priekšlikumus par grozījumiem Saeimas Kārtības rullī, kas pavērtu ceļu darbam Saeimā arī krievu valodā.

Foto galerija

Buzajevs iesniedza priekšlikumu, kas faktiski paredzēja no Kārtības ruļļa izslēgt normu, ka lietu izskatīšana Saeimā un tās komisijās notiek valsts valodā. "Pilsoniskās savienības" (PS) deputāte Ina Druviete, par to debatējot, paziņoja, ka vēlas redzēt, kā par to balsos "Saskaņas centrs" (SC), kurš vārdos pēdējā laikā esot ļoti patriotisks, taču Druvietei joprojām neesot skaidra tā nostāja valodas jautājumos.

Tomēr deputātes satraukums izrādījās bez pamata – par Buzajeva priekšlikumu nobalsoja tikai četri PCTVL deputāti, bet pret bija 84 deputāti no visām pārējām frakcijām, tai skaitā SC. No klātesošajiem SC deputātiem balsojumā nepiedalījās vienīgi Nikolajs Kabanovs, kurš 9.Saeimā ievēlēts no PCTVL.

Buzajevs bija rosinājis arī papildināt Kārtības rulli ar šādu pantu: "Krievu valodā turētās runas pievienojamas stenogrammai oriģinālvalodā. Stenogrammai pievienojams arī tulkojums valsts valodā, atzīmējot, ka tā nav stenogramma." Tomēr, redzot, ka nav nobalsots priekšlikums par darba valodu Saeimā, šo savu priekšlikumu deputāts atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!