Foto: DELFI

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) Jūrmalas sporta hallē ir atklājis virkni nepilnību. Lai arī tās neesot bīstamas ekspluatācijai, tomēr drošības apsvērumu dēļ halle būs slēgta vismaz līdz janvāra vidum, šovakar vēstīja Latvijas Televīzija.

BVKB pārbaudēs atklājis, ka būtiskākās neatbilstības ir saistītas ar ēkas mehānisko stabilitāti – skrūvju savienojumiem. Turklāt jumta nesošā savilce un izmantotais tērauds neatbilst būvprojektam.

Pārbaude atklājusi arī citas nepilnības – dušas telpās uzstādīti neatbilstoši gaismas slēdži, kuri, sakrājoties mitrumam, var radīt elektrotraumas. Nepietiekami izolētas esot atsevišķas komunikācijas, kas rada kondensātu. Savukārt invalīdu tualetes izbūvētas neatbilstoši standartiem, liedzot piekļuvi cilvēkiem ratiņkrēslos.

Jūrmalas dome apgalvo, ka BVKB nav konstatējis bīstamību ēkas ekspluatācijai un nav aizliedzis to izmantot. Secināts, ka ir bojāta lampas turošā konstrukcija, un bojājums, visticamāk, radies bumbas trieciena rezultātā, uzsvēra Jūrmalas pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Jānis Ķēniņš.

Pašvaldībai uzdots veikt padziļinātu ēkas ekspertīzi, un piesardzības dēļ halles darbība atkal ir pārtraukta. Sporta halles ekspluatācijas ierobežojums šobrīd nav skaidri terminēts, tāpēc pašvaldībā atzinusi, ka tā būs slēgta vismaz līdz janvāra vidum. Tad pēc vajadzīgo atzinumu sagatavošanas būs zināms, vai zāli var izmantot un paralēli veikt arī nepieciešamos uzlabojumus.

Jūrmalas dome uzsvērusi, ka visi labojumi par saviem līdzekļiem būs jāveic būvniekiem, kuri savukārt pārkāpumus pašlaik nav vēlējušies komentēt.

Kā ziņots, zāles lampu stiprinājumā 5. decembrī tika pamanīts bojājums, tāpēc zāles ekspluatācija tika pārtraukta, informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite. Zāli apsekoja būvniecības komisija, kuras sastāvā bija zāles būvnieka, būvuzrauga, būvkonstruktora pārstāvji, būveksperts un pašvaldības Būvniecības projektu vadības nodaļas pārstāvis.

Komisijas slēdzienā bija norādīts, ka zāles ekspluatācija ir droša un konstrukcijas nerada apdraudējumu, tomēr, lai izslēgtu jebkādas šaubas par drošības riskiem, pašvaldība aicināja zāli apsekot arī BVKB. Birojs apsekošanu veica 9. decembrī.

Daudzfunkcionāla sporta halle Jūrmalā tika atvērta augusta beigās un tās celtniecībai tika atvēlēti 5,3 miljoni eiro, izmantojot pašvaldības budžeta līdzekļus.

Sporta zāle pašlaik ir lielākais un sporta iespējām bagātākais sporta objekts kūrortpilsētā. Sporta zāles tehnisko projektu izstrādāja SIA "Belss", būvdarbus veica SIA "Velve", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Forma 2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!