Foto: DELFI

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir atļāvis pilnā apjomā atsākt būvdarbus uz Augusta Deglava tilta, laikrakstam "Diena" apliecinājusi biroja pārstāve Elīna Balgalve.

Rīgas domes Satiksmes departamentā no būvdarbu veicēja tika saņemti pārvada būvprojekta papildinājumi, ko izvērtēja un iesniedza apstiprināšanai Rīgas būvvaldē un BVKB.

BVKB eksperti ir pabeiguši būvprojekta izmaiņu ekspertīzes vērtēšanu. "Pamatojoties uz iesniegtajām būvprojekta izmaiņām, BVKB ir atļāvis pilnā apjomā objektā atsākt būvdarbus," sacīja Balgalve.

Kā ziņots, 25. aprīļa rītā pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) rīkojuma Deglava tilts tika slēgts satiksmei, izraisot pamatīgus satiksmes sastrēgumus šajā Rīgas daļā. 4.maijā tika atjaunota sabiedriskā un operatīvā transporta kustība pār Deglava tiltu.

BVKB Rīgas domei uzticēja veikt pārvada siju balstīšanas darbus, kas maija izskaņā arī tika realizēti. Pēc tam satiksme pa tiltu tika atjaunota pilnībā, tomēr būvdarbi uz pārvada neatsākās.

Rīgas domes Satiksmes departamentā 16. jūnijā jūnijā skaidroja, ka tas izstrādājis izmaiņas tilta atjaunošanas būvprojektā, kuras iesniegtas izvērtēšanai ekspertam. Savukārt pēc eksperta atzinuma saņemšanas izmaiņu projekts tiks iesniegts Rīgas pilsētas būvvaldē un BVKB.

Vienlaikus departamentā norādīja, ka, visticamāk, būs jārīko atsevišķs iepirkums papildus nepieciešamo darbu veikšanai, jo to izmaksas iet ārpus pašreizējā līguma rāmjiem. Tas nozīmē, ka būvdarbi varētu tikt atsākti ātrākais vasaras beigās.

Savukārt BVKB tobrīd skaidroja, ka jūnija sākumā BVKB saņemti vairāki darbu veikšanas projekti Deglava tiltam. Ar tiem iepazīstoties, tika dota atļauja atsākt būvdarbus tajā daļā objekta, uz ko attiecas iesniegtie darbu veikšanas projekti. Pārējo būvdarbu veikšana līdz šim bija aizliegta, jo BVKB gaidīja saskaņošanai izmaiņas būvprojektā.

Deglava tilta pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums "Kauno tiltai" pēc "Inženierbūve" izstrādātā būvprojekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!