Foto: DELFI

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir saņēmis no Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada tehniskās apsekošanas atzinumu, informē birojā.

Birojs norāda, ka šis atzinums iesniegts 30. aprīļa vakarā. BVKB sola to izvērtēt pāris tuvāko darba dienu laikā.

Par rezultātiem tiks informēta Valsts policija, kas lems par turpmāko tilta ekspluatāciju.

Kā ziņots, 25. aprīļa rītā pulksten 5 satiksmei tika slēgts Deglava ielas pārvads. Par nepieciešamību slēgt tiltu sākumā paziņoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), taču atbilstošo lēmumu, ka tilts slēdzams līdz brīdim, kad taps skaidrs, ka satiksmes pārvads ir gana drošs, lai to ekspluatētu, pieņēma Valsts policijas priekšnieks.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, tilts tiks slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs BVKB dokumentus, lai tas varētu pārliecināties par šī objekta drošību.

BVKB no departamenta gaida sertificēta būvspeciālista sagatavotu tehniskās apsekošanas atzinumu, kam ir jāsatur informācija par bojāto konstrukciju izpēti un uz aprēķiniem balstīti secinājumi par tilta ekspluatācijas pieļaujamību. Tehniskās apsekošanas atzinums izstrādājams, ietverot konkrētas normatīvajos aktos minētās prasības.

Rīgas domes pārstāvji uzskata, ka tilta slēgšanai nav pamata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!