Pagājušajā naktī Rīgā, Čaka un Matīsa ielu stūrī, kādai avārijas stāvoklī esošai mājai, kuras īpašnieks jau reiz administratīvi sodīts par mājas nesakārtošanu, nobrucis balkons.
Negadījumā neviens neesot cietis, jo tas noticis naktī. Pašlaik notikuma vietā strādājot būvinspekcijas speciālisti, savukārt ugunsdzēsēji norobežojuši negadījuma vietu un noseguši mājas fasādi ar tīklu, lai novērstu turpmākus nobrukumus.

Nodaļā informēja, ka domei ar ēkas Čaka ielā 70 īpašnieku "problēmas ir jau divus gadus" un pērn viņš administratīvi sodīts par ēkas nesakārtošanu. Jau pērn šai mājai, kurā atrodas veikals "Nelda", sabruka daļa balkona. Negadījumā neviens necieta, lai gan balkons sagruva plkst.17.30, taču īpašnieku sodīja administratīvi.

Nodaļā arī informēja, ka Rīgas izpilddirektors Māris Tralmaks pēc šī gadījuma uzdevis visām izpilddirekcijām iesniegt sarakstu ar apzinātajiem avārijas stāvoklī esošajiem balkoniem. Tralmaks plāno sagatavot domes lēmumu, kurā paredzētu, ka šie balkoni īpašniekiem jānojauc vai arī to darīs piespiedu kārtā.

Aizpērn pirms Ziemassvētkiem nelikumīgas būvniecības dēļ sabruka griestu pārsegums ēkā Pulkveža Brieža ielā, kuram iegāžoties veikalā "Essa" gāja bojā divi, bet traumas guva vēl vairāki cilvēki. Ēkas īpašnieku Ilmāru Limbēnu prokuratūra apsūdzēja par nelikumīgu būvniecību un viņa lieta nodota tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!