Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien, 12. septembrī apstiprināja parlamenta deputāta mandātu no "Vienotības" saraksta ievēlētajai Lienei Liepiņai, kura Saeimā ieņems deputāta vietu, kuru iepriekš ieņēma deputāta mandātu nolikušais Ingmārs Čaklais.

Parlaments apstiprināja arī no Latgales ievēlētās "Vienotības" deputātes Līvijas Plavinskas mandātu. Viņa Saeimā nomainīs Jāni Lāčplēsi, kurš jūnija sākumā tika ievēlēts par Daugavpils domes deputātu.

Abas deputātes ceturtdien deva Saeimas deputāta svinīgo solījumu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Čaklais uz darbu Saeimā vairs nenāca kopš šī gada pavasara sesijas un parlamentā klīda runas, ka ievērojamo parādsaistību dēļ deputāts nolēmis pamest Latviju.

Jau Iepriekš Čaklais pieļāva iespēju, ka rudens pusē varētu nolikt deputāta mandātu, lai viņa vietā "Vienotības" frakcijā varētu nākt cits deputāts. Tomēr atbildot uz žurnālistu jautājumiem, viņš e-pasta vēstulē pieļāva, ka varētu atgriezties darbā jaunajā darba sezonā.

Savukārt uz jautājumu par ģimenes apjomīgajiem parādiem, Čaklais vien pavēstīja, ka jau ilgāku laiku viņa ģimenes vienīgie nozīmīgie ienākumi ir tieši viņa darba alga un ar to nekādi nevar nosegt apjomīgās parādu saistības.

Čaklā un viņa dzīvesbiedres Valsts ieņēmumu dienestā (VID) sniegtās valsts amatpersonu deklarācijas liecina, ka Čaklais uzrādījis salīdzinoši nelielas - 16 490 latu - parādsaistības, taču Dace Čaklā - ievērojamas 709 176 eiro parādsaistības, noskaidroja portāls "Delfi".

Administratīvā rajona tiesa 12.novembrī plāno skatīt Čaklās sūdzību par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) viņai piemēroto sodu vairāk nekā 60 000 latu apjomā saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā. Čaklā Administratīvajā rajona tiesā ir apstrīdējusi arī tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) lēmumu par viņas atstādināšanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!