Foto: LETA

Veselības ministre Anda Čakša atbalsta daļas sociālo iemaksu novirzīšanu veselības aprūpei, vienlaikus nodrošinot visiem pacientiem vienotu pakalpojumu grozu.

Čakša uzskata, ka pakalpojumu sniegšana nebūtu jāindividualizē atkarībā no tā, vai konkrētais pacients maksāja sociālās iemaksas vai arī ne. Viņa skaidroja, ka varētu rasties krietni lielākas izmaksas, ja kādu no pakalpojumiem nesniegtu noteiktai grupai.

Finanšu ministrijas (FM) piedāvātā nodokļu reforma paredz veselības reformai novirzīt 1% no sociālajām iemaksām. Pašlaik par nodokļu sistēmas reformu vēl notiek diskusijas.

Kā ziņots, savulaik Latvijā bija diskusija par iespēju sasaistīt veselības aprūpes pakalpojumus ar nodokļu maksājumiem. 2014. gada sākumā Veselības ministrija, kuru tobrīd vadīja Ingrīda Circene, piedāvāja veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu, kas paredzēja ieviest obligāto veselības apdrošināšanu, sasaistot tiesības uz valsts budžeta apmaksātu veselības aprūpi ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa deklarēšanu un nomaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!