Foto: LETA

Veselības ministres Andas Čakšas uzdevumā ir izteikta neuzticība VSIA "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas" valdes loceklim Normundam Štālam, portāls "Delfi" uzzināja Veselības ministrijā (VM).

Konstatēts, ka, virzot Stradiņa slimnīcas A korpusa 2. kārtas attīstības projektu, ir kavēta lēmuma pieņemšana par projekta apstiprināšanu, tādejādi, iespējams, sašaurinot pretendentu loku, kas var pretendēt uz tālāko dalību projektā.

"Neraugoties uz atbildīgo institūciju nepārprotamu atzinumu par būvniecības turpināšanas neiespējamību uz līdzšinējā iepirkuma pamata, slimnīcas pārstāvji veica aktīvas darbības, lai sadarbību varētu turpināt ar līdzšinējo izpildītāju par iespējami lielāku summu nekā tirgus cena," skaidrots VM izplatītajā paziņojumā.

Čakša vairākkārt aicinājusi sniegt paskaidrojumus un iespējamos risinājumus, lai Stradiņa slimnīcai nepieciešamā projekta būvniecības otro kārtu varētu realizēt efektīvi.

"Esošajā situācijā veselības aprūpē ir ļoti svarīgi, lai katrs cents tiktu izlietos atbildīgi. Ja šobrīd mēs redzam, ka projektu iespējams realizēt par vairākiem desmitiem miljonu eiro lētāk, un par būvdarbiem atbildīgais valdes loceklis neizrāda nekādu iniciatīvu, lai tas tā notiktu, mūsu tālākā sadarbība nav iespējama," uzsvērusi Čakša.

Stradiņa slimnīcas Personāldaļas vadītāja Arta Biruma iecelta par valdes locekli līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!