Foto: F64

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra Kārļa Ketnera pārcelšanu citā amatā nevajag vērtēt ar aizdomām, jo Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amats ir viņa kompetencēm atbilstošāks, otdien teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa skaidroja, ka Ketneram ir ļoti augstas kompetences, kas saistītas ar nodokļu sistēmu un ēnu ekonomiku, tāpēc "nevajag skatīties ar aizdomām, kad cilvēki ar konkrētām kompetencēm tiek pārvirzīti tur, kur viņu tās atbilst visvairāk".

Pēc Čakšas domām, bija ļoti labi, ka, meklējot finansēšanas modeli, VM strādāja Ketners, kuram bija kompetences finanšu jomā. "Domāju, ka Ketnera kunga kvalitātes ir nodokļu sistēma. Viņam ir apbrīnojamas zināšanas tajā," sacīja Čakša.

Viņa gan atzina, ka patlaban VM pāriet nākamajā fāzē, ļoti koncentrējoties uz veselības aprūpes kvalitāti. "Katrā fāzē savi cilvēki," piebilda Čakša.

Viņa norādīja, ka valsts sekretāra amatā būtu nepieciešams cilvēks, kas dziļāk interesējas par to, kas notiek veselības aprūpes sistēmā, tāpēc vispirms ministrija pārskatīs jau esošo resursu valsts pārvaldē, bet vajadzības gadījumā sludinās konkursu uz šo amatu.

Pēc Čakšas paustā, pagaidām ministrijai nav noteikusi termiņu, līdz kuram būtu jāatrod jauns valsts sekretārs, tomēr viens esot skaidrs - ministrija vēlas administratīvi spēcīgu cilvēku, līdz ar to amata kandidāta izvēli, lai nonāktu pie labākā risinājuma, VM nevēlas sasteigt.

Jau ziņots, ka šodien valdība lēma VM valsts sekretāru Ketneru ar 1.septembri pārcelt Finanšu ministrijas (FM) jaunizveidotā Ēnu ekonomikas apkarošanas koordinācijas departamenta direktora amatā. Nedz VM, nedz Ketners neiebilda šādai rotācijai.

Iepriekš Ketners norādīja, ka, pārceļot citā ierēdņa amatā, ir trīs pamatnosacījumi - atbilstība dzīvesvietai, sociālajām garantijām, kā arī atbilstība izglītībai un pieredzei. "Ņemot vērā, ka esmu viens no jaunākajiem ekonomikas doktoriem, man ir bijušas publikācijas un arī grāmatas par ēnu ekonomiku, kāpēc gan ne," sacīja Ketners.

Valsts sekretāra amatam pagaidām kandidāts neesot zināms, un līdz jauna ierēdņa atrašanai viņa pienākumus pildīs Ketnera vietniece veselības politikas jautājumos Daina Mūrmane-Umbraško.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!