Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) veselības ministrei Andai Čakšai izsniedzis speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem.

SAB apliecināja, ka patlaban visiem Ministru kabineta locekļiem ir izsniegtas speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpuma objektiem.

Jau ziņots, ka Čakšai pielaide nepieciešama, lai, piemēram, varētu piedalīties valdības sēdes slēgtajās daļās, kurās skata ar valsts noslēpumu saistītus jautājumus. Vairāki iepriekšējo valdību ministri, nesaņemot pielaidi, amatu bija spiesti atstāt.

Iepriekšējais veselības ministrs Guntis Belēvičs jūnija sākumā atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Zaļo un zemnieku savienība lēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Čakšas kandidatūru. Saeima Čakšu apstiprināja amatā 16. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!