Valdība otrdien lems par iespēju vēl uz vienu gadu pagarināt īpašā režīma zonas statusu Vecrīgai, lai iebraukt pilsētas senajā daļā tikai ar caurlaidēm varētu vēl līdz nākamā gada beigām.
Iepriekš bija iecerēts, ka pēc Vecrīgas satiksmes organizācijas projekta īstenošanas īpašā režīma statusu šai pilsētas daļai atcels, taču Rīgas dome lūgusi valdībai vēl vismaz uz gadu saglabāt ierobežojumus iebraukt Vecrīgā, BNS informēja Valdības komunikācijas departamentā.

Domē BNS pavēstīja, ka Vecrīgas satiksmes organizācijas projekta pirmā posma realizācija iesākās pirms diviem gadiem un tā laikā Vecrīgu paredzēts sadalīt nosacītos transporta kustības sektoros. Jau pašlaik senā pilsētas daļa sadalīta divās zonās, veidojot gājēju ceļu pa Šķūņu ielu - Skārņu ielu.

Īstenojot projektu, Vecrīgas atsevišķas daļas ar ceļazīmēm un šķēršļiem būtu slēgtas iebraukšanai, tāpēc caurlaides nebūtu vajadzīgas. Taču ņemot vērā esošo situāciju Vecrīgā un lielo satiksmes intensitātes pieaugumu pilsētā kopumā, transporta iebraukšanas ierobežojumus nepieciešams pagarināt.

Ieņēmumi no iebraukšanas maksas Vecrīgā pērn bija 500 000 latu. Tāpat kopš pagājušā gada pie iebrauktuvēm Vecrīgā vairs nedežurē pašvaldības policija, bet apsardzes firma "Falck apsargs", tādēļ ir samazinājies nesankcionētu iebraukšanu skaits Vecrīgā.

Taču Rīga plāno Pašvaldības policijā atkal izveidot Vecrīgas iebraukšanas kontroles nodaļu un šos pienākumus atkal uzticēt municipālajai policijai.

Šogad ceļazīmju, norobežojošo elementu, ātrumvaļņu un citu objektu uzstādīšanai Rīgas pašvaldība tērē apmēram 64,3 tūkstošus latu, bet ielu projektēšanai un rekonstrukcijai - 205 tūkstošus latu. Turpmākos divus gadus satiksmes organizācijai katru gadu paredzēts tērēt 72,5 tūkstošus latu, bet ielu projektēšanai un rekonstrukcijai - 205 tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!